Afbouw Vakdagen: voor vakmensen die meters willen maken

Op 8 en 9 november 2023 vindt de eerste editie van Afbouw Vakdagen plaats in de Evenementenhal Gorinchem, het enige vakevenement voor de complete afbouwbranche in Nederland waar product en ontmoeten centraal staat. In samenwerking met NOA wordt daarnaast een kennisprogramma opgezet voor de professional. Op Afbouw Vakdagen staan leveranciers, groothandels, fabrikanten en distributeurs binnen de volgende hoofdsectoren: stukadoren, plafond & wand, vloeren & terrazzo, natuursteen, tegelzetten en schilders. De hoofdsector Natuursteen van NOA richt een Natuursteenpaviljoen in.

Afbouw Vakdagen: voor vakmensen die meters willen maken| Vakblad Natuursteen
Afbouw Vakdagen: voor vakmensen die meters willen maken| Vakblad Natuursteen

“De complete afbouwbranche is vertegenwoordigd op ons nieuwe vakevenement”, vertelt Eline Kuijsters, Marketing Event Manager bij organisator Easyfair. “Naast de samenwerking met NOA zijn er mooie partijen die met ons samen willen werken om een succes te maken van deze editie, zoals Volandis, het Neerlandsch Stucgilde en Bovatin. We krijgen zo een interactief, maar ook leerzaam programma voor de professional uit de afbouwbranche. Maar uiteraard is Afbouw Vakdagen ook dé gelegenheid om te netwerken.”

Kennis, demo’s en innovaties


Naast netwerken is er ook genoeg te beleven. Op het Kennisplein worden verschillende sessies georganiseerd waar je gratis aan deel kunt nemen. “We hebben veel presentaties over onderwerpen binnen de afbouwbranche. Denk aan veilig werken, de ontwikkelingen in de woningmarkt en duurzaam bouwen. Op de eerste dag hebben we ook een Keynotespeaker die alles gaat vertellen over kunstmatige intelligentie. Super interessant om een kijkje in de toekomst te krijgen en wat dit voor de afbouwsector gaat betekenen!” Een selectie exposanten presenteert innovaties die genomineerd zijn voor de Afbouw Innovatie Publieksprijs. Bezoekers kunnen op het event stemmen welke innovatie in hun ogen het meest innovatief is voor de afbouwbranche. De winnaar wordt donderdag 9 november om 20.00 uur bekend gemaakt op het Kennisplein.

Natuursteenpaviljoen


Op de beursvloer staat een groot aanbod van oplossingen en diensten binnen de verschillende hoofdsectoren. Zo’n honderd leveranciers, groothandels, fabrikanten en distributeurs presenteren én demonstreren de nieuwste producten. Ook de hoofdsector Natuursteen van NOA is aanwezig op de beursvloer. Het projectteam Promotie Natuursteen richt een Natuursteenpaviljoen in. Bezoekers krijgen in een vogelvlucht te zien hoe bijvoorbeeld natuursteen wordt gewonnen, hoe het wordt bewerkt en toegepast. Natuursteengroothandel DSE uit Leerdam stelt een plaat Crystal Noir kwartsiet beschikbaar. Promotie van natuursteen door middel van een Natuursteenpaviljoen op Afbouw Vakdagen betreft een pilot. De opgedane kennis en het materiaal kunnen ook voor andere beurzen op promotieactiviteiten worden gebruikt.

Aandacht voor ondernemers tijdens Afbouw Vakdagen

Tijdens Afbouw Vakdagen wordt aandacht geschonken aan ondernemers. Kuijsters: “Een groot gedeelte van de branche is zzp’er of ondernemer. Deze professionals komen voor andere uitdagingen te staan dan werknemers. Daarom hebben we op beide dagen bijvoorbeeld speeddatesessies waar je direct vrijblijvend een vraag kunt stellen aan partijen als een verzekeraar, een advocatenbureau, maar ook Volandis en NOA. Zo kom je als ondernemer laagdrempelig in contact met de mensen die jou kunnen helpen.”

Feestavond voor NOA-leden

“Dit is hét moment om zowel je relaties de hand te schudden als bij nieuwe leveranciers een kijkje te nemen”, vertelt Kuijsters enthousiast. “We maken deze ontmoeting graag zo laagdrempelig mogelijk en hebben daarom een gratis hapje en drankje voor zowel de exposant als de bezoeker. Voor de werklieden die het overdag erg druk hebben, zijn we zelfs tot 21.00 uur geopend. En ben je NOA-lid? Dan is er op woensdagavond aansluitend nog een feestavond!”

Via Natuursteen kun je met code MP2552 gratis een ticket bestellen voor jou en je collega’s. Ga naar www.afbouwvakdagen.nl, registreer en vul de code in.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Vakblad Natuursteen nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen