Archeologische schat gevonden ten noorden van Verona

Archeologen hebben iets ten noorden van Verona een archeologische schat ontdekt. Het betreft een puntgave mozaïekvloer, die een paar meter onder een rij wijnstokken lag in de heuvels boven Negrar di Valpolicella, zo meldt de Engelse krant The Guardian. De vloer dateert uit de derde eeuw. 
Archeologische schat gevonden ten noorden van Verona| Vakblad Natuursteen

Opvallend detail is dat de vloer bijna een eeuw later werd ontdekt dan de resten van een Romeinse villa in 1922 waarbij de vloer blijkt te horen. Archeologen van de stad Verona waren in oktober 2019 weer gaan graven op de plaats die sinds 1922 vrijwel totaal verlaten was. De opgravingen moesten in februari worden afgebroken vanwege de lockdown van Italië als gevolg van de Coronacrisis. Een week nadat in Italië weer iedereen aan het werk mocht, deden de archeologen de opvallende vondst.

De stad Negrar di Valpolicella plaatste het volgende op zijn Facebook-pagina: ‘Na ontelbare mislukte pogingen nadat geleerden bijna een eeuw geleden de funderingen van een Romeinse villa ten noorden van Verona hebben gevonden, is eindelijk een deel van de vloer ontdekt’. De burgemeester van Negrar di Valpolicella. Roberto Grison, zei in de plaatselijke krant L’Arena dat een plek met een dergelijk hoge cultuurhistorische waarde alle aandacht verdient. “Wij gaan er met de betrokken instanties voor zorgen dat iedereen van deze archeologische schat kan genieten.”

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen