Architect@Work: voorzichtigheid troef

Nieuws 17-09-2020
Architect@Work: voorzichtigheid troef

Hoe ziet dat er eigenlijk uit, een beurs in Corona-tijd? Architect@Work in Ahoy Rotterdam had voor velen de primeur. De organisatie had de nodige maatregelen genomen, waarbij voorzichtigheid duidelijk troef was. 
Architect@Work: voorzichtigheid troef

Bij de ingang moest een QR-code worden gescand, waarna vragen voor een gezondheidscheck moesten worden ingevuld. Een groen vinkje betekende dat de bezoeker een bandje om de pols kreeg, waardoor iedereen kon zien dat hij of zij de beursvloer mocht betreden. Toegangsbewijs werd gescand door iemand met een mondkapje op, handen werden ontsmet en vanaf dat moment was in feite alles als vertrouwd voor een editie van Architect@Work; bedrijven gegroepeerd per vier stands – alleen deze keer met iets meer afstand tussen de stands – en de rijen van elkaar gescheiden met zware gordijnen. Deze keer geen schalen met broodjes en wraps en drank opgesteld in de middenpaden, maar af te halen op verschillende punten van de beursvloer, bediend door mensen met spatschermen voor. Bezoekers liepen in het begin nog een beetje onwennig rond, maar al gauw verdrong de interesse in nieuwe, interessante producten dit gevoel.

Architect@Work: voorzichtigheid troef

Exposanten Architect@Work

Natuursteen was ook vertegenwoordigd op Architect@Work. Op stand 113 liet het Italiaanse bedrijf Stonethica een wasbak zien vervaardigd van afval van exclusieve marmersoorten. De restproducten uit de productie en verwerking van marmer en natuursteen worden gerecycled en omgezet in Stonethica-platen door het gebruik van niet-giftige tweecomponentenhars. Op de stand gaven Wolf Schmidt (rechts op de foto) van Schmidt Natural Stonebroker – agent van Stonethica – en Alexander Nickel van Piastrelle, samen met Woertman Natuursteen uit Tubbergen exclusief verkoper van Stonethica, tekst en uitleg over het exclusieve materiaal. De platen Stonethica zijn overigens te zien bij het natuursteenbedrijf in Tubbergen.  

Architect@Work: voorzichtigheid troef

Fantastic Future

Ook op de expositie Fantastic Future van Material District Expo was natuursteen te zien. Uit Italië was een inzending van de ontwerper Marco Guazzini te zien. Hij groeide op in de textielstad Prato en in Pietrasanta, midden in het bekende Toscaanse marmergebied. Hij smolt beide producten tot een nieuw materiaal: Marwoolus. Het heeft op het eerste gezicht de uitstraling van marmer met de typische adering van het materiaal, maar bij nadere bestudering zijn ook de patronen zichtbaar die zijn gevormd door de vervlochten draden van het textiel.

Architect@Work: voorzichtigheid troef

Uit Turkije presenteerde Akdolam een materiaal dat ietwat bekend overkomt. Het betrof dunne natuursteen platen die op een lichtgewicht achtergrond zijn gelamineerd. Er kan een keuze worden gemaakt tussen vier verschillende achtergronden – waaronder 3D glasvezel – , diverse natuursteensoorten en het materiaal is geschikt voor grote platen. 

Architect@Work: voorzichtigheid troef