Beltrami en Brachot Surfaces verenigd als Brachot

Nieuws 22-08-2022
Beltrami en Brachot Surfaces verenigd als Brachot

Vanaf 1 oktober 2022 gaan zowel Beltrami als Brachot Surfaces verder onder de naam Brachot. Brachot bestaat uit een brede waaier aan Family Members met elk hun specifieke expertise. In oktober 2022 worden de Family Members Beltrami in Harelbeke en Brugge en Brachot Surfaces in Deinze, verenigd onder één naam: Brachot.
Beltrami en Brachot Surfaces verenigd als Brachot

Het huidige Beltrami in Harelbeke specialiseert in tegels en bijhorende afwerkingen in natuursteen en samengestelde materialen voor binnen en buiten. Deze specialisatie blijft in de toekomst onveranderd. De naam ondergaat een transformatie en wordt Brachot Harelbeke. Bovendien wordt sinds kort ook het uitgebreide gamma aan keramische buitentegels getoond in het nieuwe tegeltoonpark in Harelbeke.

Beltrami onder de Brachot-vlag

Het Beltrami-depot in Brugge, hoofdzakelijk gespecialiseerd in duurzame bestratingsmaterialen, wordt ook verenigd onder de Brachot-vlag en luistert vanaf nu naar de naam Brachot Brugge. Ook in Brugge is er een nieuw toonpark. In dat toonpark worden verschillende materialen en afwerkingen gepresenteerd uit eigen groeves.

Brachot Deinze blijft gespecialiseerd in een ruim aanbod aan kwalitatief plaatmateriaal uit natuursteen en samengestelde materialen – Uniceramica (keramiek), Unistone (kwartscomposiet), Unimarble (marmercomposiet) en Terrazzo.
Kortom, vanaf 1 oktober 2022 werken de drie Belgische Brachot-sites onder één noemer. Als architect of professional: door de duidelijke segmentering weet de klant steeds waar naartoe. Brachot geeft advies aan professionals en hun klanten in de Stone Gallery in Deinze of in de showrooms met buitenpark in Harelbeke en Brugge.

In eigen handen

Brachot heeft het volledige proces in handen: van de ontginning van eigen materialen over het verzagen en het verwerken van natuursteen tot het distribueren van blokken, platen, tegels en projecten in natuursteen en samengestelde materialen. Natuursteen wordt onder meer ontgonnen uit de eigen groeves van Brachot Family Members. Kilkenny Limestone voor Ierse blauwe hardsteen, en de granietgroeves Granitarn, Larvik Granite en Cameleon. Deze Family Members zijn wereldwijd verspreid, elk met hun eigen identiteit, maar toch verenigd in dezelfde waarden van duurzaamheid, innovatie en eerlijkheid. En last but not least is er Family Member stoneasy.com, dé online groothandel voor tuin-en sierbestrating.