Beltrami introduceert nieuwe steen Fossil Stone

Nieuws 24-04-2019
Beltrami introduceert nieuwe steen Fossil Stone

Beltrami uit Harelbeke introduceert tijdens de komende editie van Architect@Work, die 9 en 10 mei in Kortrijk XPO wordt gehouden, een nieuwe steen: Fossil Stone. Deze steen kenmerkt zich door de aanwezigheid en de omvang van oester- en koraalfossielen. Het materiaal wordt exclusief ontgonnen uit de Ierse groeves Carlow en Kellymount van de Brachot-Hermant Group, waar Beltrami deel van uit maakt.
Beltrami introduceert nieuwe steen Fossil Stone

Binnen de Fossil Stone onderscheidt het bedrijf de Fossil- en de Coral-reeks. In de Fossil zitten grote, witte fossielen van oesters en schelpjes in de kalksteen. Speciaal voor Architect@Work zal deze natuursteen worden gepresenteerd in de innovatieve Letano oppervlaktebewerking. De natuursteenplaat wordt door deze behandeling zeer mat en donker van kleur zodat de witte schelpfossielen mooi contrasteren en nog meer opvallen.
De Fossil-reeks is geschikt voor toepassingen binnenshuis (tegels en interieurafwerking) en buitenshuis (gevel- en vloerbekleding) en wordt zowel aangeboden in standaardtegels van 60/40 cm of 60/60 cm in Sensato-afwerking als in platen met diverse afwerkingen. De platen zijn perfect voor interieurafwerking, bijvoorbeeld als werkblad of traptreden, maar kunnen ook verzaagd worden in tegels volgens formaat naar keuze.

Koraalpatronen

De Coral-reeks is heel bijzonder door de grote koraalpatronen op het oppervlak. Een serie aan afwerkingen zal op een creatieve manier op Architect@Work te bewonderen zijn. De Coral-variant van de Ierse Fossil Stone wordt gebruikt voor toepassingen binnenshuis, onder meer voor wand- en vloerbekleding, maar is ook geschikt voor buitenshuis als vloer- en gevelbekleding.