Biesse Group neemt concurrent GMM over

Actueel 23-01
Biesse Group neemt concurrent GMM over

Biesse Group – machinefabrikant van onder andere Intermac – neemt concurrent GMM over. Dit meldt de Italiaanse fabrikant in een persbericht. De overname geldt ook voor de merken Bavelloni en Techni Waterjet.

Biesse Group neemt concurrent GMM over

De GMM Group wordt in negentig landen gedistribueerd, heeft wereldwijd negen dochterondernemingen, zes fabrieken in Italië en één in Thailand. Er werken circa vierhonderdvijftig mensen. Met de overname is naar schatting 72 miljoen euro gemoeid. De verwachting is dat 15 februari de overname officieel wordt bekrachtigd. Wat de gevolgen zijn voor de leveranciers voor Nederland en België – GMM wordt vertegenwoordigd door GMT en Biesse door Pieterman Glas- en Steentechniek – is nog niet bekend. De juridische afwikkeling zal waarschijnlijk een jaar duren.

Brugzagen GMM

Met de overname van GMM kan Biesse Group haar productengamma completer maken. Met name de toevoeging van de brugzagen van GMM is hiervoor van belang. Eerder had Biesse een commerciële samenwerking met Donatoni, die ruim twee jaar geleden is beëindigd.

Biesse Group is een producent van complete machinelijnen voor de glas-, hout-, plastic- en (natuur)steenindustrie. Het beursgenoteerde Italiaanse bedrijf is opgericht in 1969. Meer dan vierduizend mensen zijn werkzaam bij Biesse.