Biesse Group presenteert het Duurzaamheidsrapport 2020

Nieuws 18-05-2021
Biesse Group presenteert het Duurzaamheidsrapport 2020

De Italiaanse Biesse Group, waartoe de machinefabrikanten Intermac, Donatoni Macchine en Montresor behoren, heeft zijn Duurzaamheidsrapport 2020 gepresenteerd. Hieruit blijkt dat de sterke focus op duurzaamheid, die de groep al een tijd heeft, nu ook concrete resultaten oplevert.
Biesse Group presenteert het Duurzaamheidsrapport 2020

Resultaten uit het Duurzaamheidsrapport 2020 van Biesse Group:

  • 70 procent minder CO2-uitstoot in vergelijking met 2019
  • 100 procent gebruik van niet-fossiele energiebronnen, waarmee in totaal bijna vijfduizend ton CO2-uitstoot is bespaard
  • 16.500 m2 zonnepanelen zijn geïnstalleerd, waarmee 560 ton CO2-uitstoot is bespaard
  • 90 procent van het afval is niet vervuilend


Menselijk kapitaal Biesse Group

De Biesse Group heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in het menselijk kapitaal. Zo werken vijftienhonderd medewerkers langer dan tien jaar voor de groep – waarvan 95 procent met een vast contract – en is 97 procent van het hogere management uit de directe omgeving van de productielocaties afkomstig. De R&D-afdeling bestaat uit meer dan driehonderd hoog gekwalificeerde medewerkers. Ten slotte ligt de focus qua toeleveringsketen voor bijna 90 procent op lokale leveranciers.

Voortdurend proces

De focus op duurzaamheid is een voortdurend proces, zegt Paolo Tarchioni, Chief Innovation, Social Responsibility & Quality Officer van Biesse Group. “Economische, sociale en milieugerichte duurzaamheid is altijd al een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering geweest en wordt steeds weer verbeterd. Dit komt ook tot uitdrukking in onze focus op innovatie, de lokale omgeving en het milieu. Daarom ben ik blij dat we dit jaar kunnen melden dat de keuzes die wij op milieugebied hebben gemaakt – in navolging van de ambitieuze Europese plannen om CO2-uitstoot te verminderen – al tot substantiële resultaten heeft geleid, getuige de 70 procent minder uitstoot in vergelijking met 2019.”