Blik op de toekomst gericht

Nieuws 12-02-2019
Blik op de toekomst gericht

‘Op naar het 150-jarig bestaan’, luidde vijf jaar geleden het devies van de broers Robbert en Karel Mul. De twee eigenaren blikten in het artikel ter gelegenheid van het 120-jarig jubileum van Jérôme Petit Natuursteen in NATUURSTEEN vooruit op hun toekomst. Een jaar later was alles anders voor het natuursteenbedrijf uit Breda. Robbert overleed totaal onverwachts en Karel stond er alleen voor. Na een tijd van bezinning heeft hij zijn blik weer op de toekomst gericht.
Blik op de toekomst gericht

29 december 2014 staat bij Karel Mul te boek als een zwarte dag. Op die dag overleed zijn broer Robbert onverwachts op 43-jarige leeftijd. Een verkeerd gediagnosticeerde hersenvliesontsteking werd hem fataal. Een groot persoonlijk verlies, maar ook voor Jérôme Petit Natuursteen. “Robbert was dé natuursteenman. Hij regelde de werkplaats, ik bemoeide me met alles behalve de productie. Die taak kreeg ik erbij, ik moest van het ene op het andere moment de planning van de productie erbij doen, ik had geen keus. We moesten verder. Met hard werken en vertrouwen in de jongens in de werkplaats hebben we het gered”, vertelt Karel over die tijd.

Blik op de toekomst gericht

Bezinning

Er volgde voor Karel een periode van bezinning. “Ik heb twee jaar de tijd genomen om te ontdekken wat ik nu echt wil. Na een week dacht ik al: ik stop ermee. Na twee weken dacht ik er nog zo over.” Maar geleidelijk aan kreeg de vertegenwoordiger van de vierde generatie natuursteenmannen er meer en meer zin in. “Ik heb Robberts vrouw uitgekocht en ben alleen eigenaar geworden van Jérôme Petit Natuursteen. Ik heb totaal geen spijt van die beslissing gehad. Ik heb sindsdien iedere keer gezegd dat ik ermee stop als ik er geen zin meer in heb. Voor mijn gevoel zit ik nog lang niet op dat punt. Het bevalt me erg goed.”

Lees het volledige artikel in NATUURSTEEN 1-2019.