Bouw bezoekerscentrum Kunradersteengroeve

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Bij de Kunradersteengroeve in Voerendaal wordt een bezoekerscentrum gebouwd en een natuurtransferium gerealiseerd. Dit project, waarbij het huidige gebouw van de groeve en het aangrenzende perceel flink op de schop gaan, is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Land van Kalk.

De gemeenteraad van Voerendaal is unaniem akkoord gegaan met de plannen en de benodigde investering van ruim zevenhonderdduizend euro. En behoorlijk deel van deze kosten komen voor rekening van Mark en Bas Vervuurt, eigenaren van de Kunradersteengroeve. Zij zijn verantwoordelijk voor de realisatie van het bezoekerscentrum dat circa 275.000 euro gaat kosten. Nu de politiek groen licht heeft gegeven, kan de uitvoering van het project beginnen. In september, na de aanbesteding- en vergunningsprocedure, kan begonnen worden met de bouw, aanleg en inrichting. Het project wordt naar verwachting begin 2020 opgeleverd.

Natuurtransferium

KunraderHet idee is dat wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en andere geïnteresseerden straks dat gebied binnenkomen via een ‘poort’ – het infopunt/bezoekerscentrum – met een natuurtransferium. Deze worden verbonden met bestaande wandel- en fietsroutes. Er zijn momenteel plannen voor vier van dit soort poorten, waarvan één dus bij de Kunradersteengroeve.