Brachot breidt verder uit in de Franse Tarn

Met de overname van de groeve en productiesite Granit du Sidobre zet Brachot zijn duurzame groei en de commercialisatie van Franse natuursteen naar eigen zeggen extra kracht bij. Na eerdere overnames in de Zuid-Franse regio Tarn versterkt Brachot zijn positie op de markt van Europese natuursteen.
Brachot breidt verder uit in de Franse Tarn| Vakblad Natuursteen

Recent breidde Brachot uit met de productiesite van ADHL in de Franse regio Tarn. Door de overname van de Ateliers du Haut Languedoc intensiveerde het bedrijf zijn positie en de commerciële activiteiten op de Franse markt. Bracht investeerde daarnaast in vier groeves (LS Granits) in dezelfde regio die het bedrijf onderbracht in het merk Granitarn. Deze groeves dekken vandaag al het volledige aanbod van de graniet Tarn. Van clair en foncé tot royal en gros grain.

Funeraire markt

Daar komt nu een extra groeve en productiesite bij: Granit du Sidobre. De site bevindt zich, net als de andere vier groeves, in Burlats. Naast de ontginning van de Tarn, wordt er ook buiten- en bestratingsmaterialen in graniet en in andere Franse natuursteen geproduceerd. Bovendien specialiseert Granits de Sidobre zich in de verzaging en afwerking van platen graniet, afkomstig van lokale en internationale groeves,  in diktes conform de funeraire markt.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Vakblad Natuursteen nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen