Brachot-Hermant breidt uit naar Italië

Nieuws 03-07-2020
Brachot-Hermant breidt uit naar Italië

Brachot-Hermant zet voet aan wal in Italië. In Verona zullen naast Italiaanse marmers en granieten ook alle andere materialen van de groep aan bod komen. De focus ligt meer dan ooit op de meerwaarde van duurzame, Europese natuursteen, is de belofte van het bedrijf.
Brachot-Hermant breidt uit naar Italië

Het bedrijf uit Deinze kiest naar eigen zeggen voor doordachte strategieën, producten en overnames die bijdragen tot hun algemene groei. Een eigen locatie in Italië past binnen die strategische visie en sluit aan bij hun doel om duurzame, Europese natuursteen te promoten. De nieuwe vestiging van Brachot-Hermant is gelegen in Verona, een strategische en makkelijk bereikbare locatie én tevens het epicentrum voor de Italiaanse markt in natuursteen en samengestelde materialen. Vanuit deze site zal Brachot-Hermant voortaan haar blokken, platen, tegels en projects in natuursteen, keramiek, terrazzo en kwarts- en marmercomposiet vlot naar alle delen van de wereld verdelen.

Brachot-Hermant breidt uit naar Italië

Kwaliteit en duurzaamheid wereldwijd uit Italië

Naast de logistieke voordelen biedt Verona – en Italië op zich – nog meer troeven. Deze vestiging zal Brachot-Hermant ook de mogelijkheid bieden om nieuwe markten te ontdekken en zich zo nog meer als internationale marktspeler te profileren. Daarnaast is het een kans om de positie van Brachot-Hermant in de sourcing en de productie van Italiaanse marmers en granieten te versterken. Deze nieuwe locatie zal de ideale uitvalsbasis vormen om het aanbod van Brachot-Hermant extra in de verf te zetten. De natuursteen en samengestelde materialen zoals keramiek, terrazzo, marmer- en kwartscomposiet van de hele groep zullen er aan bod komen. Zo zal de wereld, en dan vooral de vele lokale vertegenwoordigers van de natuursteenindustrie, er kennis kunnen maken met de blokken en platen van Brachot-Hermant, met de tegels van Beltrami en Stoneasy.com en met eigen groevematerialen als die van onder meer Kilkenny Limestone, Granitarn, Larvik Granite, Cameleon, enzovoort.