Comandulli introduceert imposante robot

De Italiaanse machinefabrikant Comandulli heeft onlangs een nieuwe ontwikkeling op het gebied van kantenslijpmachines geïntroduceerd: de Monnalisa.  De Monnalisa is een imposante robot als uitbreiding op het model Athena, een cnc-gestuurde machine om zijkanten van onder meer grafwerk tot 300 mm dikte te polijsten, voorzien van een combinatie van een automatische draai -en uitlijntafel om werkstukken automatisch op vier kanten te positioneren en te polijsten. 
Comandulli introduceert imposante robot| Vakblad Natuursteen
Comandulli introduceert imposante robot| Vakblad Natuursteen
Comandulli introduceert imposante robot| Vakblad Natuursteen

De robot kan de werkstukken uit een magazijn laden en op een roterende tafel zetten. Deze roterende tafel gaat automatisch het werkstuk positioneren, een kantenslijper gaat het vervolgens automatisch afwerken.  Dit alles volgens een vooraf ingesteld programma. Als de eerste kant klaar is, wordt het werkstuk met de tafel 90° gedraaid, waarna een tweede zijde wordt afgewerkt. En zo verder tot de vier kanten zijn bewerkt. Als het stuk klaar is, neemt de robot het afgewerkte stuk op en zet het in een magazijn aan de linkerkant. 

Dezelfde robot gaat opnieuw een stuk laden in het magazijn rechts en laadt opnieuw de kantenslijper. Op deze manier kan de machine 24/7 werken met een minimum aan personeel. Wilt u deze noviteit zelf aanschouwen? Neem dan contact op met VIEK-Machines.com. De machineleverancier uit Brugge – verdeler van het Italiaanse Comandulli – kan een demonstratie verzorgen bij een van de drie bedrijven in Frankrijk en Italië waar de Monnalisa al operationeel is.

 

 

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen