Cosentino introduceert de nieuwe generatie Silestone XM

Algemeen 09-04
Cosentino introduceert de nieuwe generatie Silestone XM

Cosentino zet met de introductie van Silestone XM, een nieuwe stap in de ontwikkeling van zijn Hybriq+-technologie. Silestone XM is een evolutie voor het merk hybride minerale plaatmaterialen en onderscheidt Silestone-kleuren en -collecties die op de markt worden gebracht door een maximaal kristallijn silicagehalte van 10 procent.

Cosentino introduceert de nieuwe generatie Silestone XM

De ontwikkeling van de Hybriq+-technologie begon zeven jaar geleden en werd in 2020 op de markt geïntroduceerd. Deze mijlpaal weerspiegelt Cosentino’s ambitieuze R&D&I-inzet voor de mondiale sector van decoratieve en designmaterialen. Met Hybriq+ transformeerde Cosentino de aard van Silestone tot een veiliger en duurzamer product.

Cosentino introduceert de nieuwe generatie Silestone XM

Dankzij deze innovatie wordt Silestone vervaardigd via een duurzaam productieproces met 100 procent hernieuwbare elektrische energie en 99 procent gerecycled water. Ook heeft het de samenstelling volledig opnieuw geformuleerd door het gehalte aan kristallijn silica aanzienlijk te verminderen als gevolg van de introductie van nieuwe hoogwaardige mineralen en minimaal 20 procent gerecyclede materialen, zoals glas. Dit alles met behoud van dezelfde fysieke en mechanische prestaties en hetzelfde hoogwaardige ontwerp en kleurdiepte als altijd. 

Omdat de technologie voortdurend evolueert, realiseerde Cosentino vorig jaar 100 procent van de totale productie van Silestone onder Q40, wat een maximum van 40 procent silica in de samenstelling weerspiegelt. Tegelijkertijd werden er vorderingen gemaakt met verschillende kleuren onder Q10, dat wil zeggen, met minder dan 10 procent kristallijn silica in de formulering.

Lancering Silestone XM

Dit jaar markeert Cosentino een nieuw keerpunt met de lancering van Silestone XM, dat alle nieuwe collecties van het merk zal omvatten welke in 2024 gelanceerd worden, evenals de andere kleuren die al vervaardigd zijn met minder dan 10 procent kristallijn silica. Het doel van het bedrijf is om de rest van de kleuren in het portfolio onder dit nieuwe merk te kunnen opnemen. Deze prestatie is Cosentino's grootste recente bijdrage aan de evolutie van de industrie en heeft als doel alles te richten op duurzaamheid, circulaire economie en veiligheid.

Binnenkort lanceert Cosentino Silestone XM de EARTHIC by Silestone XM-capsulecollectie, ontworpen in samenwerking met FormaFantasma, een Italiaanse studio die internationaal erkend wordt voor onderzoek naar design en de duurzame productieprocessen ervan. Deze collectie vormt ook de rode draad van de EARTHIC LAB X FORMAFANTASMA-installatie die Cosentino volgende week onthult op Fuorisalone tijdens de Milan Design Week.

Dit jaar wordt tevens Le Chic Bohème, een uitbreiding op de in 2023 gelanceerde collectie Le Chic, gelanceerd met Silestone XM. Deze collectie herovert de schoonheid van texturen en klassieke geaderde patronen in Silestone.