Cosentino lanceert Dekton Pietra Kode

Cosentino Group introduceert een nieuwe hoogwaardige, ultracompacte steencollectie: Dekton Pietra Kode, volgens de visie van de beroemde designer en architect Daniel Germani.

Cosentino lanceert Dekton Pietra Kode| Vakblad Natuursteen
Cosentino lanceert Dekton Pietra Kode| Vakblad Natuursteen
Cosentino lanceert Dekton Pietra Kode| Vakblad Natuursteen

Pietra Kode herinterpreteert de tijdloze schoonheid van drie klassieke Italiaanse stenen: Vicenza, Travertin en Ceppo di Gré. Elk van deze antieke natuurstenen wordt ontcijferd en vervolgens opnieuw gecodeerd in Dekton, waardoor hun eigenschappen en de vele mogelijkheden voor architectuur en design worden verbeterd. Dankzij het CO2-neutrale Dekton kan de collectie volgens de fabrikant worden gebruikt in een vrijwel onbeperkt aantal binnen- en buitentoepassingen.

“Aan deze laatste samenwerking is drie jaar gewerkt en het is de derde collectie die is ontwikkeld met onze oude vriend en partner Daniel Germani”, aldus Eduardo Cosentino, CEO van Cosentino Noord-Amerika en EVP van Global Sales. “We zijn verheugd om Pietra Kode officieel te lanceren – een tijdloze collectie die de belichaming is van Italiaanse architectuur en design, opnieuw vormgegeven met de duurzame voordelen die alleen in Dekton te vinden zijn. Het was een langverwachte lancering door onze klanten en we kijken ernaar uit om hun ontwerpvisies tot leven te zien komen.”

Terwijl eerdere collecties van Germani vaak een industrieel karakter hadden, kanaliseren de zeven tinten waaruit Pietra Kode bestaat de invloed van Vicenza, Travertin en de iconische Ceppo di Gré-steen van Milaan op de Italiaanse architectuur door de eeuwen heen.

“Voor deze collectie heb ik veel tijd besteed aan het ontcijferen van de geschiedenis van elke steen in de Italiaanse architectuur en heb ik het opnieuw vormgegeven in een eigentijds ontwerp, met alle voordelen van Dekton”, aldus Daniel Germani. “Pietra Kode is een collectie die luxe laat uitstraalt door middel van kleine, ingetogen details. Het is ontworpen met het oog op de toekomst en complimenteert elke ruimte op een manier die niet uit de mode raakt.”

VICENZA KODE: Vier warme en veelzijdige kleuren die de code van klassieke Vicenza-steen opnieuw interpreteren. Met neutrale tinten die doen denken aan de aarde en een rijk ontwerp dat overloopt in de randen, bestaan ze allemaal in perfecte harmonie naast elkaar en vormen ze een aanvulling op crème-, hout- en taupe-paletten.

  • VK01 Nebbia Met een fijnkorrelige witte romige basis, bezaaid met warme taupe tinten, is deze veelzijdige kleur een herinterpretatie van de textuur van Grigio Alpi, een soort Vicenza-steen met macrofossielen die al sinds de Romeinse tijd wordt gewonnen. 

  • VK02 Avorio Met een lichtbeige tint en een uiterst natuurlijke afwerking is VK02 Avorio geïnspireerd op de gelijknamige Avorio-steen, een Italiaans materiaal dat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele schelpen.

  • VK03 Grigio Met een grijs kleurenschema en warme nuances haalt VK03 Grigio zijn inspiratie uit Grigio Alpi. Populair gemaakt door de renaissancearchitect Andrea Palladio die het gebruikte in zijn villa’s en paleizen in de regio Veneto, voornamelijk in de provincie Vicenza.

  • VK04 Grafite De donkere achtergrond, een mix van zwart en grijs afgewisseld met witte en bruine wolkachtige vlekken, herinterpreteert de textuur van donkere, fijnkorrelige kalksteen.

TRAVERTINE KODE hercodeert de steen waaruit Rome is gebouwd, in een nieuwe technologische visie op het materiaal dat de klassieke kunst deed schitteren en de Renaissance-architectuur inspireerde. Twee elegante ontwerpen vol nuances, die doen denken aan de soberheid van de klassieke stijl.

  • TK 05 Sabbia Het aderpatroon van deze kleur, die Italiaans travertijn nabootst, loopt op een willekeurige en kleurrijke manier door elk stuk en verrijkt het met nuances. Deze aantrekkelijke herinterpretatie van de kleur van natuursteen versterkt de kracht van het oorspronkelijke ontwerp en maakt het perfect voor een rustieke of natuurlijke stijl.

  • TK 06 Marmorio De ultieme Romeinse steen. De poreuze gestreepte structuur geeft elk ontwerp een elegante, heldere en lichtgewicht uitstraling en is geïnspireerd op Travertino Navona, een natuursteen die wordt gewonnen in de buurt van Tivoli, ten oosten van Rome.

CEPPO KODE herinterpreteert de schoonheid van de Ceppo di Gré-steen. Vaak gebruikt in de architectuur in Milaan, om ruimtes te ontwerpen die ons inspireren en ons verbinden met de natuur. Net als Vicenza Kode heeft Ceppo Kode ook een ontwerp wat doorloopt langs de randen.

  • CK07 Ceppo De kenmerkende blauwgrijze, veelvormige structuur van de Italiaanse Ceppo di Gré-steen inspireerde deze unieke kleur. Een onmiskenbaar kiezelpatroon dat ideaal is voor zowel binnen als buiten en waarvan het tijdloze ontwerp het een perfecte keuze maakt voor een klassieke of moderne look.