Cosentino organiseert C-Next Designers

Cosentino organiseert C-Next Designers

Almería vormde van zondag 1 tot woensdag 4 oktober het ontmoetingspunt voor designers en architecten uit heel Europa. Bijna 300 professionals uit wel 17 verschillende landen verzamelden zich deze dagen in Hotel Cabogata Beach (El Toyo, Almería) voor C-Next Designers, een congres georganiseerd door Cosentino, wereldwijd marktleider in de productie van duurzame materialen voor architectuur en design.

Cosentino organiseert C-Next Designers

Onder het motto ‘Designing a Meaningful Future’ promootte het bedrijf voor de eerste keer een van de meest exclusieve evenementen op het continent, dat de beste interieurontwerpers uit heel Europa samenbracht, samen met toonaangevende merken en media uit de sector. Nadat Cosentino twee jaar geleden dit ambitieuze congresformat voor de Noord-Amerikaanse markt heeft geïmplementeerd, besloot het om dit engagement over te brengen naar Europa, met Almería als epicentrum.

Het evenement, verdeeld in verschillende rondetafelgesprekken, panels en masterconferenties, kon rekenen op de deelname van prestigieuze internationale namen zoals de Britse ontwerper Tom Dixon; Andrea Trimarchi en Simone Farresin van de Italiaanse studio FormaFantasma; Kar-Hwa Ho, hoofd Binnenhuisarchitectuur van de studio van Zaha Hadid; en Max Fraser, hoofdredacteur van Dezeen. Op nationaal niveau werd de eerste editie van C-Next Designers Europe ook bijgewoond door leidende figuren uit de sector zoals Lázaro Rosa-Violán, Alejandra Pombo, Raúl Martins, Ramón Esteve en Sara Folch, naast vele anderen.

Rondleiding Cosentino

Op maandag 2 oktober reisde de groep naar het hoofdkantoor van Cosentino in Cantoria, waar verschillende conferenties werden gehouden, evenals een rondleiding door het Industrial Park van de multinational. Naast het Cabogata Beach Hotel, waar informatie- en productstands van de samenwerkende bedrijven stonden, genoten alle deelnemers ook van verschillende vrijetijdsactiviteiten in andere delen van de provincie, zoals de hoofdstad zelf, met een spectaculair concert aangeboden door het OCAL (Orquesta Ciudad de Almería) in de kloostergang van de kathedraal, of de omgeving van Cabo de Gata.

C Next Designers Europe kon rekenen op de actieve deelname van toonaangevende wereldwijde ontwerp- en interieurbedrijven zoals Gaggenau, Vibia, Planika, Tétris, Dornbracht en Poggenpohl, Platinum-partners van het evenement. Ook toonaangevende merken in de sector zoals Simon, Natuzzi, Gancedo, Urban Bonfire, esPattio, Material Bank of C.O.D.E. werkten als Gold-partners mee aan het evenement.