Cosentino toont Dekton gevelinnovaties op Gevel 2022

Nieuws 30-05-2022
Cosentino toont Dekton gevelinnovaties op Gevel 2022

Op dinsdag 31 mei openen de deuren van Gevel 2022, het tweejaarlijkse evenement voor de gevelbranche. Voor het eerst vindt Gevel plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Architecten, bouwkundigen en opdrachtgevers in de bouw komen van 31 mei tot en met 2 juni in hal 3 en 4 bij elkaar voor beleving, inspiratie, innovaties en praktische kennis over het ontwerp en de engineering van de gebouwschil.
Cosentino toont Dekton gevelinnovaties op Gevel 2022

Op stand 03.B013 presenteert Cosentino zijn expertise in gevelbekleding. Op de royale stand worden diverse geveltoepassingen getoond en lanceert het bedrijf de allernieuwste collectie Dekton Kraftizen. Deze collectie is geïnspireerd door Venetiaans stucwerk en kenmerkt zich door minimalisme en veelzijdigheid. De Dekton Krafitzen Collectie is het eerste grootformaat stucwerkmateriaal in zijn soort. De collectie biedt volgens Cosentino toonaangevende duurzaamheid in vijf verschillende tinten met een rijke, diepe textuur.

De technische kenmerken van Dekton staan volgens Cosentino garant voor een uniform design dat gevels van een gebouw bekleedt als een tweede huid. Eigenschappen zoals een hoge hittebestendigheid, bestendigheid tegen vorst en dooi, kleurstabiliteit en hoge vlekbestendigheid maken het materiaal geschikt voor toepassingen als buitengevel. De focus op duurzaamheid is een belangrijk aspect binnen Cosentino. Het bedrijf heeft als doel het bevorderen van energie-efficiëntie, emissiereductie en duurzame mobiliteit, waarbij het merk Dekton gedurende de hele levenscyclus CO2-neutraal is, van de extractie van de grondstof tot het gebruik van het product, tot het einde van zijn levensduur.