Cultureel erfgoed als thema voor Rocalia 2019

Nieuws 08-10-2019
Cultureel erfgoed als thema voor Rocalia 2019

Tijdens de tweede editie van Rocalia, de Franse natuursteenvakbeurs die van 3 tot en met 5 december in de Eurexpo in Lyon wordt gehouden, is de restauratie en het behoud van het Franse cultureel erfgoed een van de thema’s. Natuursteenprofessionals, architecten, bouwbedrijven en gemeenten krijgen de nieuwste ontwikkelingen te zien qua trends in materialen, machines en gereedschappen. Verder is er aandacht voor design en natuursteen en worden de prijswinnaars van een architectuurwedstrijd bekend gemaakt.
Cultureel erfgoed als thema voor Rocalia 2019

De organisatoren GL events Exhibition en natuursteenvaktijdschrift Pierre Actual waren meer dan tevreden over de eerste editie van Rocalia, die twee jaar geleden plaatsvond. Ruim 14.500 bezoekers zorgden voor een goed gevulde beursvloer, waar 125 bedrijven hun producten presenteerden. De enige Franse natuursteenvakbeurs wordt deze keer weer tegelijkertijd gehouden met Paysalia, de vakbeurs voor landschaps- en tuinarchitectuur. Volgens de organisatoren een logische combinatie. Zij willen namelijk een synergie creëren tussen de twee sectoren die vaak samenwerken bij landschaps- en bouwprojecten.

Cultureel erfgoed als thema voor Rocalia 2019

Erfgoed

De restauratie en het behoud van het Franse cultureel erfgoed is een belangrijk thema tijdens de komende editie van Rocalia in de Eurexpo in Lyon. Het thema wordt in diverse lezingen behandeld, onder meer tijdens de lezing ‘BIM en cultureel erfgoed’. Daarnaast wordt een excursie naar het getransformeerde Hotel Dieu georganiseerd onder leiding van architect Didier Repellin.
Net als bij de vorige editie organiseren SNROC – de Franse bond van natuursteenproducerende bedrijven – en Pierre Actual de architectuurwedstrijd ‘Bouwen met natuursteen in de 21e eeuw’. Architecten en studenten van de Hogeschool voor Architectuur strijden om de prijzen. De deelnemende projecten zijn te zien in een speciale expositie. Natuursteen en design is het thema van een andere expositie.

Lees de volledige voorbeschouwing van Rocalia 2019 in NATUURSTEEN 6-2019. Nog geen abonnee? Klik hier!