Dramatische daling verkoop natuursteenbewerkingsmachines

Nieuws 11-11-2020
Dramatische daling verkoop natuursteenbewerkingsmachines

De verkoop van natuursteenbewerkingsmachines is wereldwijd de eerste zeven maanden van 2020 dramatisch gedaald. De waarde van de Italiaanse export van machines en gereedschappen om natuursteen te bewerken is met bijna 20 procent afgenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit een marktanalyse van Confindustria Marmomacchine Association.
Dramatische daling verkoop natuursteenbewerkingsmachines

De cijfers van de marktanalyse van Confindustria Marmomacchine Association van de top tienlanden op het gebied van investeringen in Italiaanse machines en technologie laten echter een divers beeld zien. Zo is de export naar Egypte met bijna 300 procent toegenomen, die naar Oezbekistan met bijna 600 procent (!) en de export naar Rusland met ruim 55 procent.

Dalingen zijn te zien bij ‘grootinvesteerders’ Verenigde Staten (daling van ruim 8 procent), Spanje (-4,1 procent), Duitsland (-46,4 procent), Frankrijk (-13,5 procent), Portugal (-57,2 procent), Polen (-43,5 procent) en India sluit de top tien met een daling van bijna 70 procent. België en Nederland staan niet in de top tien van investerende landen in natuursteenbewerkingsmachines.

Eerder bleek al dat het coronavirus veel gevolgen heeft voor de natuursteensector.