De Afbouwacademie: platform voor bijscholing en innovatie

15-02-2023
De Afbouwacademie: platform voor bijscholing en innovatie

Vakbonden CNV en FNV en ondernemersorganisatie NOA lanceren De Afbouwacademie. Dit online platform presenteert een actueel aanbod van trainingen, e-learnings en informatie over innovatie.

De Afbouwacademie: platform voor bijscholing en innovatie

Dit gebeurt gratis of tegen lage kosten, dankzij subsidiebijdragen van het O&O fonds Afbouw. Doelgroepen zijn werknemers en ondernemers in de Afbouwsector. De partijen spelen hiermee in op de toenemende behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Daarnaast bevordert De Afbouwacademie de duurzame inzetbaarheid van vakmensen.

Binnen de sector afbouw zijn de specialismen plafond- en wandmonteur, stukadoren, dekvloeren leggen en natuursteenbewerken werkzaam. Werknemers en zzp’ers in deze sectoren moeten zich voortdurend blijven ontwikkelen om goed, veilig en duurzaam inzetbaar te blijven.

De Afbouwacademie ondersteunt hierbij met een website met een sectorspecifiek aanbod van klassikale trainingen van onder andere leveranciers, producenten en branche-opleiders. Ook kan men deelnemen aan gratis e-learnings. Ambassadeurs gaan werkgevers bezoeken om hen te informeren en te stimuleren om hun werknemers bij te scholen. Tevens zullen zij inventariseren op welke gebieden de ondernemers extra ondersteuning nodig hebben.

Wie goed geïnformeerd wil blijven over het groeiende aanbod van trainingen, kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief op de website.