Brachot als een grote familie

Nieuws 16-10-2020
Brachot als een grote familie

Brachot heeft een frisse, nieuwe look. Met een nieuw beeldmerk verbindt de wereldwijd actieve natuursteengrootmacht de elf Family Members, twintig groeves, acht productielocaties, zestien distributie-units en meer dan een eeuw ervaring en kennis, verspreid over drie continenten. De totale make-over heeft ook geleid tot een nieuwe ondertitel: Landscape & Surface Materials.
Brachot als een grote familie

Brachot heeft ook een gezamenlijke leus bedacht voor alle leden van de familie: Crafting value for future generations. De groep wil daarmee het streven benadrukken naar waardevolle, duurzame materialen die meerwaarde creëren.

Brachot als een grote familie

Onderdelen Brachot

Brachot bestaat uit de volgende Family Members:

Brachot als een grote familie
  • Brachot Surfaces: De Europese producent van plaatmateriaal van natuursteen en samengestelde materialen voor interieur- en exterieurafwerkingen. De collectie natuursteen is aangevuld met Unistone (kwartscomposiet), Unimarble (marmercomposiet), Terrazzo en Uniceramica (keramiek). 
  • Beltrami: Leverancier van tegels in natuursteen, zowel in standaardmaten als maattegels verzaagd uit platen.
  • Stoneasy.com: online kanaal van Brachot voor natuursteen en samengestelde kanalen
  • Larvik Granite: eigenaar van zes groeves in Noorwegen, waar onder andere de graniet Labradoriet wordt ontgonnen.
  • Cameleon: Zuid-Afrikaanse natuursteengroeve van de granietsoort Nari Black. Ook wordt er andere Zuid-Afrikaanse natuursteen en samengestelde materialen geproduceerd en gedistribueerd.
  • Indigra: Hier wordt graniet uit Indiase groeven verzaagd, bewerkt en gedistribueerd.
  • Granitarn: Vijf eigen groeves in Zuid-Frankrijk van de granietsoort Tarn, maar er wordt ook andere Franse natuursteen verzaagd en bewerkt.
  • SAG: Vier Franse groeves, waar onder andere Rose de la Clarté wordt ontgonnen.
  • Kilkenny Limestone: Drie groeves waar Ierse blauwe hardsteen wordt ontgonnen. Zowel de productie en distributie van blokken, platen, tegels en afwerkingsproducten vindt hier plaats.
  • SGS: Portugese groeve waar de graniet Blanc Perlé wordt gewonnen.

 

Brachot als een grote familie

Brachot geeft de volgende uitleg hoe het bedrijf tot het nieuwe beeldmerk is gekomen en wat het betekent. Het rode merkteken bovenaan het Brachot corporate logo vormt de basis voor de logo’s van de Family Members in diezelfde rode kleur. Het merkteken bestaat onderaan uit een driehoek, het symbool voor de groeves, de basis van het bedrijf. Daarboven staan twee tegels die op de groeve rusten, één voor de natuursteenproducten en één voor de samengestelde materialen. Onder ieder sublogo staat de vermelding Brachot Family Member.