Cosentino verbetert normen in de natuursteenbranche

Nieuws 11-12-2018
Cosentino verbetert normen in de natuursteenbranche

Cosentino Latina, gelegen in Vitória (Brazilië), heeft in 2018 samengewerkt met TFT om ervoor te zorgen dat hun activiteiten in overeenstemming zijn met Niveau 1 van de TFT-richtlijnen voor respect voor winningslocaties.
Cosentino verbetert normen in de natuursteenbranche

TFT (The Forest Trust) is een non-profitorganisatie die bedrijven in de particuliere sector helpt om hun toeleveringsketens ten behoeve van mens en natuur te transformeren.

Natural Stone Commitment by Cosentino

Met dit doel voor ogen lanceerde Cosentino in 2016 het project ‘Natural Stone Commitment by Cosentino’ dat de winning en productie van natuursteen bevordert en tegelijkertijd het milieu beschermt en de levensstandaard van werkers in steengroeven en natuursteenfabrieken verbetert.
Sindsdien heeft de Cosentino Group samen met de TFT een bezoek gebracht aan Cosentino’s verwerkingsfaciliteit van Latina Vitoria (Brazilië), een van de grootste steengroeven waar Cosentino in Brazilië mee werkt, en de verwerkingsfaciliteit van Rainbow Stone (India), om ervoor te zorgen dat de doelstellingen van de ‘Natural Stone Commitment by Cosentino’ worden gehaald.
Het primaire doel van het project is om in de loop van de tijd samen te werken met de toeleveringsketen om te bevorderen dat de normen ten aanzien van mensenrechten en arbeidsrechten worden gerespecteerd en verbeterd.

Cosentino Latina Vitoria

Cosentino Latina Vitoria is de gespecialiseerde productiefaciliteit waar Sensa by Cosentino, het productengamma van graniet en kwartsiet met speciale anti-vlekkenbescherming, wordt gemaakt. Met faciliteiten die 65.000 m2 beslaan en de thuisbasis vormen van de nieuwste technologieën, apparatuur en milieuprocessen voor de natuursteensector, heeft Cosentino Latina Vitoria een dagelijkse productiecapaciteit van meer dan 2.500 m2 aan Sensa by Cosentino-platen en is het momenteel de toonaangevende exporteur van natuursteen in Brazilië.
Mede dankzij de ondersteuning van de Cosentino Group heeft ook de Indiase natuursteenleverancier, RainbowStone Ltd in 2018 aangetoond dat hun activiteiten in overeenstemming zijn met Niveau 1 van de TFT-richtlijnen voor winningslocaties.