Deelname Belgische bedrijven tijdens Marmomac

Nieuws 08-10-2021
Deelname Belgische bedrijven tijdens Marmomac

Tijdens de afgelopen editie van Marmomac van 28 september tot en met 1 oktober was er volgens de Belgische Confederatie Bouw een grote deelname van Belgische bedrijven. De Belgische federatie van natuursteen heeft tijdens de beurs enkele overlegmomenten gehad met onder andere Confindustria Marmomacchine en Pietra Naturale Autentica. 
Deelname Belgische bedrijven tijdens Marmomac

Op vrijdag 1 oktober 2021 werd voor de eerste keer Belgium Day georganiseerd. Er vond een Italiaans-Belgisch netwerkmoment plaats, dat een dertigtal deelnemers telde. Vanwege het succes is besloten er een jaarlijkse traditie van te maken.

Belgische en Nederlandse federaties tijdens Marmomac

Op initiatief van de NOA, de Nederlandse federatie van natuursteen, werd op donderdagavond 30 september 2021 tijdens hun netwerkmoment ook een ontmoeting gehouden tussen de Belgische en Nederlandse federaties. Gedurende de hele beurs vonden er meerdere overleg momenten plaats tussen de federaties en de fabrikanten uit de natuursteenwereld. 

Tijdens Marmomac vonden er ook twee studiereizen plaats voor de binnenhuisarchitecten en de aankopers van natuursteen. Deze reizen werden tot stand gebracht door de Belgische federatie van natuursteen in samenwerking met ITA.