Dekton Kraftizen: combinatie van ambacht en technologie

Nieuws 25-10-2022
Dekton Kraftizen: combinatie van ambacht en technologie

De schoonheid van handwerk. Dat is waar Kraftizen voor staat. Met de introductie van deze collectie brengt Dekton by Cosentino naar eigen zeggen een eerbetoon aan de meesters en de technieken die ze door de eeuwen heen hebben geperfectioneerd.
Dekton Kraftizen: combinatie van ambacht en technologie

Cosentino herinterpreteert naar eigen zeggen de veelzijdigheid, schoonheid en eerlijkheid van het werk van ambachtslieden door de technologische en innovatieve uitstraling van het ultracompacte Dekton, dat duurzaamheid in platen van groot formaat biedt. Vijf veelzijdige, mooie en eerlijke kleuren komen tot leven in de nieuwe Kraftizen-collectie. Kraftizen doet denken aan Venetiaans-stucwerk, dat elke ruimte in binnen- of buitenshuis vult met elegantie en duurzaamheid. Dit CO2-neutrale materiaal kan worden toegepast voor keukenwerkbladen, tafels, wanden, vloeren, badkameroplossingen, of outdoor voor terras, tuin of zwembadaankleding. De collectie kenmerkt zich door diverse texturen, zijdeachtige en extra matte kleuren. De uitdaging was om ambachtelijk vakmanschap opnieuw te interpreteren met digitale technologie.

 • Kraftizen Albarium
  Albarium is een poederachtig wit dat direct verwijst naar het primaire element van deze kleur: marmerstof. De subtiele troffelmarkeringen overlappen elkaar, waardoor een rijke continuïteit ontstaat. Albarium fascineert met zijn fijne, elegante textuur en de verfijning en het licht dat het brengt in de ruimtes waar het wordt gebruikt.
 • Kraftizen Umber
  Umber is de tijdloze, rebelse rode variant. Een kleur met een eigen persoonlijkheid, met een bijzondere uitstraling. Deze tint die aan terracotta doet denken is warm en gezellig en heeft een zeer nauwe band met de natuur.
 • Kraftizen Nacre
  De natuur is kleur in beweging, waarbij alle zintuigen worden aangesproken. De troffelmarkeringen die de kleur tot leven brengen, het subtiele samenspel van licht en schaduw dat elke centimeter van het ontwerp begeleidt. De aanraking verrast met een zijdeachtige afwerking, je voelt verschillende reliëfs en gradiënten. Het neemt ons mee naar de aanraking van parelmoer, naar het geluid van zeegolven op een ander vlak.
 • Kraftizen Argentium
  In de oudheid werd zilver beschouwd als een geschenk van de natuur, gecreëerd door de invloed van de maan. Deze legende leeft voort in Argentium, een perfect matgrijs dat zowel met warme als koude sferen kan worden gecombineerd. De troffelstructuur, typisch voor kalkbepleistering, geeft de serie een overweldigende persoonlijkheid.
 • Kraftizen Micron
  Micron is elegant en ingetogen. De markeringen maken het een levend, ademend materiaal in zijn troffelstructuur. Dit diepe, donkergrijze straalt een geruststellend gevoel van rust uit, alsof wijsheid en sereniteit metaforisch verwelkomend zouden kunnen zijn.