Dekton Scondido ontworpen door Remy Meijers

Nieuws 01-12-2020
Dekton Scondido ontworpen door Remy Meijers

Cosentino en interieurarchitect Remy Meijers introduceren samen Scondido. De gerenommeerde interieur- en productdesigner ontwierp in zijn 25-jarig jubileumjaar speciaal voor Cosentino een badmeubel dat de etalage siert in het gloednieuwe Cosentino City Amsterdam inspiratiecenter.
Dekton Scondido ontworpen door Remy Meijers

Scondido, een vrijstaand badkamermeubel volledig vormgegeven uit Dekton by Cosentino, is ontstaan uit het idee van een solide, monolithisch blok steen. Voor dit solitaire badmeubel liet de Nederlandse ontwerper zich inspireren door het materiaal Dekton. De oervorm van een stenen blok is de basis voor dit unieke badkamermeubel dat zowel solitair in een ruimte, als duo, of als onderdeel van een rij-opstelling tot zijn recht komt.

Dekton Scondido ontworpen door Remy Meijers

Scondido designobject

Het meubel, dat oogt als een designobject, bevat twee verborgen opbergruimten welke in de vorm van een ladekast aan de zijkant van het meubel zijn geïntegreerd. Hierdoor biedt het meubel plaats aan allerlei badkamerbenodigdheden. Rondom het gehele blok zijn groeves aangebracht die zorgen voor een stoere, elegante uitstraling. Voor de kranen koos Remy Meijers voor Dornbracht Mem Brushed Brass (mat-goud) in de uitvoering in Laurent en voor het model in Laos een Dornbracht Mem in Dark Platinum Mat (mat-antraciet). De productie van het meubel is puur vakmanschap: het binnenwerk bestaat uit Amerikaans notenhout zorgvuldig op maat in het meubel verwerkt door Bom Interieurs. Het buitenwerk, van de zijkanten tot de lades en het spoelgedeelte bestaat uit Dekton geheel op maat gemaakt door Lenarduzzi Natuursteen. Het meubel kan plug en play worden geplaatst, natuurlijk in een badkamer of slaapkamer maar bijvoorbeeld ook als functioneel design object in een lobby, receptie of ontvangsthal.

Remy Meijers: “Ik wilde graag een meubel ontwerpen dat als een kunststuk in een ruimte kan staan, en tóch beschikt over praktische eigenschappen. Scondido staat synoniem voor verborgen, wat een mooie tegenstelling is aangezien het meubel zeker opvalt in de ruimte, maar over verborgen extra’s beschikt.”

Industriële kleuren

Het badkamermeubel Scondido is vervaardigd in twee elegante kleuren met een industriële uitstraling. In Cosentino City Amsterdam is Scondido te bewonderen in de Dekton kleur Laurent. Deze kleur uit de Dekton Avant-Garde-collectie heeft een matte afwerking. De kleur is geïnspireerd op de natuursteen Port Laurent en kenmerkt zich door de spectaculaire donkere bruingrijze achtergrond met een opvallend oranjegoud aderpatroon. In het ETC Designcenter in Culemborg is Cosentino ook te vinden, hier staat Scondido in de Dekton kleur Laos. Deze kleur is geïnspireerd op betonachtige, industriële materialen. Met zijn donkere kleur en verweerde structuur is Laos de pure definitie van de Dekton Industrial Collection. Dankzij de matte afwerking met antracietgrijze ondergrond met lichte en donkere aders is deze kleur volgens Cosentino ideaal voor liefhebbers van eigentijdse ontwerpen.