Diels & Zn: ‘Flexibiliteit is onze sterkte’

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Vloeren, tegels en maatwerk in natuursteen, composiet en keramiek. Dat is de corebusiness van Diels & Zn uit het Belgische Lille. De huidige directeur Jef Diels is de derde generatie en zoon Seppe werkt sinds kort ook mee in het bedrijf. Allround, zo omschrijft Diels het bedrijf. “Flexibiliteit is onze sterkte”, noemt hij als specialiteit. En met de komst van de nieuwe vijfassige Digitale van OMAG kan het bedrijf nog flexibeler zijn, is de vaste overtuiging.

Vloeren, tegels en maatwerk in natuursteen, composiet en keramiek. Dat is de corebusiness van Diels & Zn uit het Belgische Lille.

In de driehoek Leopoldsburg, Olen en Lille is de naam Diels een begrip in de natuursteensector. De oorsprong ligt in Lille, waar Karel Diels in de jaren vijftig van de vorige eeuw het natuursteenbedrijf startte. Karel stierf echter op jonge leeftijd, waarna zoon Gustaaf – een van de zes kinderen – in 1967 het bedrijf voortzette met zijn moeder, zijn broer Jos Diels maakte de natuursteen in Leopoldsburg. Jef Diels, de huidige directeur van Diels & Zn in Lille, kwam in 1986 in de zaak werken. “Eigenlijk was het vrij logisch dat ik ook in het natuursteenbedrijf ging werken, net als twee zussen van mij. Ik heb in 1996 op dertigjarige leeftijd het bedrijf van mijn vader overgenomen. Mijn ene zus voerde een bedrijf in Olen dat zich puur met plaatsingen van natuursteen bezig hield. Zij is helaas overleden, waarna ik de toonzaal heb overgenomen. Mijn andere zus had ook een bedrijf in Lille dat zich bezig hield met het plaatsen van vloertegels.” 

Nieuwe energie bij Diels & Zn

Jef heeft bij Diels & Zn in Lille acht medewerkers in dienst. Daarnaast werkt zijn vrouw mee in de zaak en ook Jefs zoon Seppe, 24 jaar oud, is er werkzaam. “Hij wilde het eerst een half jaartje uitproberen. Het beviel hem goed, want hij werkt er nu al twee jaar. Ik ben er erg blij mee, want hij zorgt met zijn nieuwe kijk op dingen voor een nieuwe energie in het bedrijf. Hij loopt met een aantal dingen echt wel voor op mij, bijvoorbeeld waar het om administratie en zo gaat, maar als het om machines gaat, kan ik echt nog wel van hem winnen”, lacht Jef.

In de hoek van de werkplaats staat een zaagmachine van Terzago. “Dat is de eerste machine die ik heb gekocht. Dan praten we over twintig jaar geleden. Mijn vader en oom kochten ook altijd Terzago. Zo ben ik ook in contact gekomen met Patrick Buysse van Projectburo PB. Hij verkocht mij destijds de Terzago. En in de loop der tijd zijn er heel wat machines bij gekomen, allemaal bij de leverancier uit Wuustwezel gekocht. Zolang de samenwerking goed werkt, waarom zou je het dan veranderen?”, stelt Jef.

Als kleine jongen liep Jef al regelmatig in de werkplaats bij zijn vader. “Het was in die tijd echt anders werken in vergelijking met nu. Dan praten we over begin jaren zeventig van de vorige eeuw toen ik als bengel vaker kwam kijken bij het werken. Er heerste toen een heel andere sfeer, zoals ik nog steeds van mijn vader en mijn ooms in verhalen te horen krijg”, vertelt Jef, terwijl hij geheimzinnig begint te lachen.

Niet alleen de sfeer was anders, ook het werk, vervolgt hij. “Ik ben er wel vaker bij het lossen van de platen geweest. Zes man op de vrachtwagen, zes man op de grond. De platen werden met kettingen vastgemaakt en zo naar binnen getransporteerd. Voor die tijd ging het een stuk primitiever. De platen liet men zakken op een berg zand en vervolgens met man en macht naar binnen gedragen.”

Allemaal marmer

In de driehoek Leopoldsburg, Olen en Lille is de naam Diels een begrip in de natuursteensector.

Nu kunnen klanten uit een veelvoud aan materialen en afwerkingen kiezen. Jefs vader kon die keus niet bieden. “Het was allemaal marmer in die tijd. En blauwe steen. Meer smaken had je niet. Pas toen de diamantzagen kwamen, gingen we ook graniet voeren. Voor de rest was het allemaal handwerk. Zo’n 90 procent van het werk werd met hooguit tien soorten materiaal gedaan, marmer, graniet en blauwe hardsteen. Van de granietsoorten leverden wij voornamelijk Labrador uit Noorwegen. Daarna kwam de graniet uit de hele wereld.”

De werkplaats in Lille ligt vol met hardsteen. “Ierse hardsteen is onze specialiteit”, antwoordt Jef. “Ik was in 1996 een van de eerste klanten van Courtois. Nu is Brachot marktleider op het gebied van Ierse hardsteen. We hebben in de loop der jaren veel mooie werken met Ierse hardsteen gemaakt, bijvoorbeeld de bekleding van de zijkanten van een vijvertje bij de entree van een bedrijfsgebouw en een loopbrug bekleed met tegels 30×60 gebrande arduin in wild verband. Maar ook met andere materialen hebben we prachtige projecten gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn een keuken en douches in bronze fantasy marmer in boekvorm en een badkamer in keramische platen, ook in boekvorm.”

Diels & Zn is allround

Diels & Zn is een echt allround natuursteenbedrijf, aldus Jef. “Wij maken echt van alles. Van vloeren, gevelbekledingen, dorpels tot interieurwerk, zoals keukenbladen en trappen. De enige graadmeter is dat ik het werk zelf ook kan uitvoeren. Er gebeurt hier letterlijk niets wat ik zelf niet kan maken. En ik doe ook de plaatsingen van de natuursteen.”

Jef vind dat de veelzijdigheid ook de kracht van zijn bedrijf is. “Onze specialiteit is dat wij juist zo flexibel zijn. Dat we de kennis hebben, snel kunnen schakelen en dat we er de middelen voor hebben. En nu nog meer met de komst van de nieuwe cnc-machine.”

De nieuwste aanwinst van het natuursteenbedrijf uit Lille is een vijfassige OMAG Digitale in een full option uitvoering. “Het is onze tweede OMAG. Zo’n tien jaar geleden hebben we een vierassige cnc-machine van de Italiaanse fabrikant gekocht. Naar volle tevredenheid, want de prestaties zijn nog steeds erg goed. Hierdoor kon de keuze voor deze nieuwe machine vrij eenvoudig worden gemaakt. De machine is geplaatst op een gegalvaniseerd monobloc frame. De full option uitvoering houdt in dat de machine is voorzien van een vacuümmanipulatiesysteem, toolmeting en automatische slijtagecompensatie. Daarnaast meet de machine automatisch de plaatdikte en zorgt automatische voor compensatie. Hij is ook voorzien van een camera en nesting, waardoor we minder afval hebben en de machine heeft een handige open boek vain matching-software. Niet alleen de prestaties zijn uitmuntend, de bediening is erg eenvoudig”, legt Jef uit. 

Toen de machine net was geplaatst en gemonteerd, kwam een medewerker naar Jef toe. Hij vertrouwde het niet, vertelt Jef. “Hij zei dat er iets mis was met de instellingen. Hij zaagde zo snel door een plaat graniet, dat hij dacht dat er iets niet helemaal in orde was”, lacht hij. “Maar het klopte wel degelijk. Deze machine kan echt razendsnel zagen. Ik zaag er zo’n acht tot tien meter composiet per minuut mee, ongelofelijk.”

Meer mogelijkheden

Diels & Zn

Jef (links) en zoon Seppe (rechts) voor de nieuwste aanwinst: een vijfassige OMAG Digitale in een full option-uitvoering. In het midden Geert Vanmarcke van Projectburo PB.

De nieuwe cnc-machine biedt het bedrijf uit Lille meer mogelijkheden. Daar is Jef van verzekerd. “We hebben er al vrij eenvoudig bogen mee kunnen zagen en ook het maken van trappen gaat nu een heel stuk eenvoudiger. En ik kan er keramische materialen veel nauwkeuriger mee zagen, daar heb ik de machine ook voor aangeschaft. Het grootste winstpunt is de snelheid van werken. Niet alleen wat het zagen betreft, maar door de vacuümzuignappen kan het werk direct worden verplaatst, waardoor direct verder gewerkt kan worden. Super!”

Dit artikel is gepubliceerd in NATUURSTEEN 8-2021. Nog geen abonnee? Klik hier!