Drukbezochte ledenbijeenkomst NOA

Algemeen 03-06
Drukbezochte ledenbijeenkomst NOA

De ledenbijeenkomst van NOA hoofdsector Natuursteen op 31 mei is drukbezocht. Een hal van KGS Diamond in Elburg was ingericht als lunchruimte, minibeurs, theaterzaal en lopend buffetrestaurant. Na een introductie van Jan Duitman, commercieel directeur van KGS Diamond, over het bedrijf, konden de aanwezigen een rondleiding krijgen door het bedrijf. Er werd een tipje van de sluier geheven in de keuken waar de productontwikkeling plaatsvindt.

Drukbezochte ledenbijeenkomst NOA

Ook werden er demonstraties gegeven van de nieuwste producten uit het veelzijdige productengamma van het van oorsprong Zwitserse bedrijf. Daarna was het de beurt aan mentalist Jochem Nooyen, die de ruimte omtoverde tot een mini theaterzaal. Zijn publiek werd actief bij de show betrokken. De oeh’s en ah’s waren niet van de lucht en de deelnemers waren iedere keer stom van verbazing over de uitkomsten van de ‘Mindfuck’-achtige trucs. Boodschap was dat je door je perspectief te veranderen, je gemakkelijker een oplossing voor je problemen kunt vinden. Met deze nieuwe inzichten begon het officiële gedeelte van de middag, de ledenvergadering van NOA hoofdsector Natuursteen.

Drukbezochte ledenbijeenkomst NOA

Nieuwe adviesraadleden

Voor het eerste schoven ook niet-leden van NOA bij de vergadering aan. Na een korte introductie gaf voorzitter Kees Eckhardt het woord aan Lisa Schouten, die hem tijdens zijn ziekteverlof heeft vervangen. De bezoekers werden bijgepraat over een aantal actuele zaken. Denk bijvoorbeeld aan de benoeming van de nieuwe Adviesraadleden – die onder andere stemrecht hebben bij cao-onderhandelingen en belangrijke statutenwijzigingen. De Adviesraadleden hadden de wens uitgesproken om de leden via afdelingsbijeenkomsten te informeren. Adviesraadlid Martin Timmerman van de afdeling Zuidwest sprak over de afdelingsbijeenkomst bij zijn bedrijf in Rotterdam, die als erg positief werd ervaren. Onderwerp was onder andere de kwartsstofproblematiek. Ter gelegenheid had NOA in samenwerking met KGS Diamond een plan van aanpak opgesteld, dat aan de aanwezigen werd verstrekt. Bestuurslid Lizet Vreeker praatte de bezoekers bij over het aanbod van de Afbouwacademie en het Ambacht in Beeld Festival dat in Amsterdam en Utrecht plaats gaat vinden en waar NOA zich wil presenteren.

Drukbezochte ledenbijeenkomst NOA

Vloerenboek

Sectormanager Ester Litjes vertelde over het Vloerenboek, dat in samenwerking met de Belgische BNSA wordt samengesteld. Voorzitter Kees Eckhardt ten slotte gaf aan dat er een aantal wijzigingen in het bestuur op komst zijn. Bestuursleden Aad Swaalf en Arjan Zoutewelle treden terug, volgend jaar is het ook de beurt aan Peter Veenstra en de voorzitter zelf om hun positie vacant te stellen. Daarom riep hij de leden met nadruk op om zich te melden voor een bestuursfunctie.

Drukbezochte ledenbijeenkomst NOA

Anne Krikke Natuursteenpenning 2024

Na dit officiële deel stond een feestelijk onderdeel op de agenda; de uitreiking van de Anne Krikke Natuursteenpenning 2024. Hiervoor waren drie projecten genomineerd: een grafmonument van blauwe hardsteen, gemaakt door Veenstra Natuursteen; een keukenblad van composiet, gemaakt door Harder Natuursteen en een marmeren levensboom, gemaakt door beeldhouwer Joep Struyk. Juryvoorzitter Jan Harder gaf een omschrijving van de drie projecten. Hij gaf aan dat de juryleden – naast Harder Gerard Buddingh en Alex Bus – tijdens het bezoek aan de Stiltekapel Princenhage in Breda, waar de marmeren boom staat, besloten om de inzending van Struyk uit te breiden. Ze waren namelijk erg aangenaam verrast door een marmeren graftombe met handgehakte belettering en een reliëf in de vloer dat eveneens met de hand was uitgehakt. Na deze uitgebreide introductie van het werk van de beeldhouwer was het geen verrassing meer dat het project – ingezonden door Karel Mul van Jérôme Petit Natuursteen uit Breda – werd bekroond met de Anne Krikke Natuursteenpenning 2024. De genomineerden en de winnaar werden vervolgens gehuldigd. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel en lopend buffet, waarna de bezoekers tevreden huiswaarts gingen.

Drukbezochte ledenbijeenkomst NOA

Drukbezochte ledenbijeenkomst NOA