EARTHIC LAB X Formafantasma tijdens FuoriSalone

Algemeen 23-04
EARTHIC LAB X Formafantasma tijdens FuoriSalone

EARTHIC LAB is een meeslepende installatie die Cosentino presenteerde tijdens FuoriSalone - Milano Design Week.

EARTHIC LAB X Formafantasma tijdens FuoriSalone

EARTHIC LAB is de provocerende en meeslepende installatie die Cosentino toonde tijdens FuoriSalone, tijdens de Milano Design Week. Bij deze gelegenheid heeft het bedrijf op het gebied van duurzame materialen gekozen voor een differentiële installatie in het historische Teatro Gerolamo. Binnen de historische muren ontvouwt EARTHIC zijn transformatieverhaal. Elk oppervlak en elk element weerspiegelt de historische betekenis van deze locatie en creëerde een installatie die de tijd overstijgt, een dialoog tussen het verleden en de toekomst waarin duurzaamheid de hoofdpersoon is.

EARTHIC LAB X Formafantasma tijdens FuoriSalone

Het project, dat samen met de studio Formafantasma werd ontworpen, daagt de conventionele benadering van design uit, waarbij de nadruk wordt gelegd op het belang van productieprocessen boven louter esthetische aantrekkingskracht. De kernfocus van EARTHIC LAB is om bezoekers mee te nemen op een transformatieve reis, waarbij de zorgvuldige creatie van de EARTHIC-collectie wordt getoond en het belang van duurzaam ontwerp wordt benadrukt.

EARTHIC LAB X Formafantasma tijdens FuoriSalone

EARTHIC-capsulecollectie

Via een tour door het Teatro, op verschillende niveaus, konden bezoekers het innovatieproject van Cosentino op het gebied van R&D, materiaalformulering en duurzaamheid visualiseren, dat wordt belichaamd in de EARTHIC-capsulecollectie. Bij het betreden van de ruimte, word je gehuld in een betoverend landschap, gekenmerkt door opkomende sculpturen die zijn samengesteld uit de oppervlakken van EARTHIC. Een watervalachtige kolom met holografische schermen regeert het centrum van dit landschap en zorgt voor een hypnotiserend beeld, terwijl diverse beelden van het materiaal dat op een led-muur wordt weergegeven een boeiend, maanachtig landschap creëren dat een meeslepende verkenning biedt.

De stroom van de ervaring wordt naadloos verdeeld over de drie verdiepingen van het Teatro, waarbij elke verdieping dient als een hoofdstuk in de reis door het verhaal van EARTHIC. Van gerecycled PET tot gerecyclede Dekton-fragmenten, gerecycled glas en baanbrekende post-consumer biohars: elk balkon vertelt het verhaal van de componentenformulering van EARTHIC. Door middel van videobeelden en wetenschappelijke gegevens verwerven bezoekers ook kennis over duurzaamheid terwijl ze worden ondergedompeld in de oorsprong en esthetiek van de materialen.

Formafantasma’s interview

Ten slotte biedt Formafantasma’s interview op het derde balkon een dieper inzicht in de samenwerking, de cruciale rol van Cosentino’s reis in de collectieontwikkeling en de opmerkelijke duurzaamheidsverbeteringen die zijn bereikt door het gebruik van gerecyclede, hergebruikte en geavanceerde grondstoffen. Dit inzichtelijke gesprek benadrukt de bredere betekenis van het aanpakken van duurzaamheid binnen de industrie door een focus op het proces om een uniform ontwerpresultaat te bereiken.

“De installatie introduceert de EARTHIC by Silestone XM-collectie als antwoord op een probleem en met als doel de duurzame componenten ervan te verbeteren. Wat we hopen dat mensen zullen meenemen van EARTHIC LAB is het begrijpen van de realiteit van het product en de componenten ervan, en dat design niet alleen over esthetiek gaat, maar ook over hoe dingen worden geproduceerd. Heel vaak praten we over kwaliteit in de productie, wat gaat over de prestaties, en we praten over de esthetiek, maar zelden praten we over de besluitvorming achter hoe ze worden gemaakt. Dit is ontzettend belangrijk om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen en deze installatie zal de bezoeker dat laten inzien”, aldus Formafantasma.