Eerste NOA/JOA Dag

Events 03-07
Eerste NOA/JOA Dag

Eind juni organiseerde NOA hoofdsector Natuursteen de eerste NOA/JOA Dag. Zo’n vijfentwintig JOA-leden kregen twee workshops aangeboden, werken met een cnc-machine en 3D tekenen met Sketchup. Na de hartelijke ontvangst bij NOA toog de helft van de groep naar Buddingh Natuursteen verderop in Veenendaal, waar de JOA-leden door Gerard Buddingh werden verwelkomd.

Eerste NOA/JOA Dag

In de werkplaats gaf Viek Seynhaeve van VIEK-Machines.com uit Brugge tekst en uitleg over het werken met een cnc-machine, in het bijzonder met de Donatoni JET 625 waarmee het natuursteenbedrijf uit Veenendaal al een aantal jaren werkt. Seynhaeve demonstreerde de mogelijkheden van de machine, waarna Henk Schouteeten, monteur bij VIEK-Machines.com, een uitleg gaf hoe met de machine open boek- toepassingen kunnen worden gemaakt. Hendrik Witting van Steenhouwerij Van den Brink uit Harderwijk werkt al jaren met machines van Donatoni. Hij heeft zich het programma Easy Stone eigen gemaakt en legde de aanwezige JOA-leden uit hoe ze met behulp van dit programma 3D-tekeningen kunnen maken.

Eerste NOA/JOA Dag

3D-tekenen

Na een uitgebreide lunch werden de groepen gewisseld. NOA-voorzitter John Kerstens heette de JOA-leden na de lunch nog van harte welkom bij NOA en gaf aan dat hij de samenwerking tussen NOA en JOA zeer toejuicht. Kerstens benadrukte dat hij het leuk vond om namens de hoofdsector Natuursteen de jonge ondernemers een mooi programma te bieden. De ochtendgroep cnc-machine kreeg de  workshop SketchUp van Construsoft aangeboden. Tijdens de workshop gaf Frans van Bekkum van Construsoft de JOA-leden een kijkje in de mogelijkheden die dit 3D-tekenprogramma biedt. Ze gingen onder begeleiding zelf aan de slag met het schetsen van een keuken. Hierbij leerden ze  welke tools en elementen gebruikt kunnen worden om snel een goed beeld te schetsen van mogelijke ontwerpen. Voordat de JOA-leden aan de borrel en het Italiaans buffet konden aanschuiven, kregen alle deelnemers een certificaat van deelname uitgereikt. Dit certificaat kan ook door NOA-leden worden behaald. Op 6 september wordt de workshop namelijk nog een keer gehouden, maar dan als dagprogramma waarbij meer de diepte in wordt gegaan.

Eerste NOA/JOA Dag

Eerste NOA/JOA Dag

Eerste NOA/JOA Dag
Eerste NOA/JOA Dag