Europese natuursteen in de lift

Nieuws 21-04-2020
Europese natuursteen in de lift

Ecologie is langer geen trend meer, maar eerder een norm, een waarde. Bewust kiest men voor eerlijke en natuurlijke materialen met een uitzonderlijke levensduur. Natuursteen past hierin perfect. Door sterk in te zetten op Europese Natuursteen doet Beltrami uit Harelbeke hier nog een schepje bovenop. Door te ontginnen in eigen groeves in Europa (onder andere in Frankrijk, Ierland, Noorwegen en Portugal) en aan te kopen bij andere Europese natuursteenleveranciers minimaliseren de transportkosten en levertermijnen aanzienlijk en blijft de kwaliteit gegarandeerd. Naast de lancering van de Franse graniet Tarn en de Noorse graniet Labrador Antique in gevlamde afwerking pakt de Belgische groothandel in 2020 uit met een rijk aanbod in de Duitse kalksteen Muschelkalk.
Europese natuursteen in de lift

Muschel staat voor… juist, mossel. Muschelkalk typeert zich dan ook door de sterke aanwezigheid van zichtbare schelpjes, kalkrestjes en fossielen. Met de introductie van de varianten Eibelstädter, Blaubank en Mooser speelt Beltrami in op de huidige interieurtrend waarbij men streeft naar imperfectie. Het authentiek karakter van de natuursteen wordt extra benadrukt door het ruwe oppervlak met open structuur. De warme, roestbruine vlekjes op een grijze, beige of bruine achtergrond verlenen de natuursteen een bijzonder, doorleefd effect. Muschelkalk en haar varianten Eibelstädter, Blaubank en Mooser zijn verkrijgbaar in standaardtegels en in platen voor interieurafwerking.

Europese natuursteen in de lift

Zwart en wit

Stijlvol, geraffineerd en ideaal voor contrasten: zwart en wit raken nooit uit de mode. Meer nog, steeds vaker grijpen we terug naar dit tijdloos duo al is het nu in andere vorm. Waar enkele jaren geleden zwart-wit synoniem stond voor een tikkeltje brutaliteit, of verouderde glamour brengt dit duo nu kalmte, sereniteit en verfijnde elegantie in huis. Het beperkte kleurenpalet in deze woontrend laat eindeloze combinaties met materialen, patronen en texturen toe. Pure, witte marmers doorspekt met licht-tot donkergrijze en zwarte adering voelt zich hier dan ook heer en meester. Zo ook de Turkse marmer Striato Olimpo die met haar strak en krachtig lijnenspel domineert in het strak, minimalistisch interieur van de bouwheer. Of de Italiaanse Calacatta die door haar eerder zacht karakter een geraffineerde en exclusieve uitstraling schenkt aan de eigentijdse badkamer. Beide materialen zijn verkrijgbaar in natuursteenplaten, van waaruit maattegels kunnen worden verzaagd.

Europese natuursteen in de lift

Terrazzo

Terrazzo vormde de voorbije jaren reeds een blikvanger in huis dankzij haar kleurrijke en gespikkelde karakter, en ze belooft dat ook de komende jaren te blijven doen. Vloeren, wanden, trappen of werkbladen in terrazzo zullen ook in 2020 en 2021 de interieur- en tegeltrends blijven bepalen.
De Belgische groothandel uit Harelbeke vult haar aanbod terrazzo voor interieurafwerking aan met tal van eyecatchers, waaronder de Terrazzo Ciottoli Beige, Verde Alpi en Nougat. De terrazzocollectie is standaard verkrijgbaar in platen voor interieurafwerking. In 2020 brengt Beltrami ook acht designs in standaardtegels van 40/40 – 60/40 of 60/60 cm in verzoete afwerking.