FORS Tegelwijsheid: Inmeten geeft zekerheid

Nieuws 05-04-2022
FORS Tegelwijsheid: Inmeten geeft zekerheid

FORS Tegelwijsheid uit Someren maakt een enorme ontwikkeling door. Het in 2020 ontstane bedrijf door een samengaan van Eddie Donkers tegelwerken en ETS Asten van Edward Steijvers groeide al snel uit zijn voegen. Daarom is eind 2021 een nieuw pand betrokken, dat plaats biedt aan de twee waterjets van het bedrijf. Het bedrijf voert opdrachten uit in het high-end segment waar de hoogste kwaliteit de standaard is. De basis vormt het goed inmeten van een werk, dat geeft volgens beide directeuren zekerheid.
FORS Tegelwijsheid: Inmeten geeft zekerheid

Liefhebbers. Zo omschrijven commercieel directeur Eddie Donkers en technisch directeur Edward Steijvers van FORS Tegelwijsheid zichzelf. “Net zo lang puzzelen totdat we de oplossing hebben gevonden, dat tekent ons wel”, zegt Steijvers. Als voorbeeld noemt hij een vloer die volgens de architect alleen uit hele tegels mocht bestaan die in een ruitvorm gelegd moesten worden. “Toch een probleempje als er een pilaar pontificaal in de ruimte staat. Iedereen verwacht dat je de tegel op het kortste punt doormidden zaagt en dan de stukken om de pilaar aan elkaar lijmt. Probleem is dat je dat altijd blijft zien. Wij hebben de tegel op een lang stuk aan de onderkant ingezaagd, gebroken en vervolgens om de pilaar gelegd. Met het opgevangen marmerzaagsel hebben we de lijm op kleur gebracht. En die architect maar zoeken naar de plek waar de lijmvoeg zat”, lacht de technisch directeur van FORS.

FORS Tegelwijsheid: Inmeten geeft zekerheid

Oorsprong FORS

De oorsprong van FORS ligt in twee tegelzetbedrijven met ieder een eigen specialiteit. “Ik ben in 2004 met Eddie Donkers tegelwerken begonnen en heb al heel snel de trend van groot formaat tegels ontdekt en me erin gespecialiseerd”, vertelt commercieel directeur Donkers. Steijvers vervolgt: “ETS Asten is in 2002 opgericht en ik heb me sindsdien toegelegd op exclusief maat- én meetwerk in tegels. Met het samengaan van beide bedrijven in 2020 hebben we onze expertise gebundeld en de kwaliteit op een hoger plan gebracht. We zijn erachter gekomen dat we dezelfde ambitie en hetzelfde denkproces hebben. En dat architecten onze visie onderschrijven, gezien het aantal opdrachten in het hogere segment.”

FORS Tegelwijsheid: Inmeten geeft zekerheid

De kantine van het nieuwe pand aan de Dorser in Someren is als het ware een showroom van de specialiteiten van FORS Tegelwijsheid. “Wij zijn van een tegelzetbedrijf ontwikkeld in een natuursteenbedrijf en van daaruit gegroeid naar specialist in het bewerken van keramische materialen”, legt Donkers uit. “In onze kantine is dat te zien in de natuurstenen tafel, de keramische vloer en het keukenblad met achterblad van composiet. Er zijn veel natuursteenbedrijven die ook keramische materialen bewerken, maar er zijn maar weinig echte specialistische bedrijven op dat gebied. Wij zijn van huis uit keramische jongens en hebben dus alleen maar onze specialiteit uitgebreid.”

FORS Tegelwijsheid: Inmeten geeft zekerheid

Inmeten

Commercieel directeur Eddie Donkers: “Wij zijn van een tegelzetbedrijf ontwikkeld in een natuursteenbedrijf en van daaruit gegroeid naar specialist in het bewerken van ­keramische materialen.”

FORS Tegelwijsheid: Inmeten geeft zekerheid