Franse natuursteenvakbeurs Rocalia in november

Nieuws 17-03-2021
Franse natuursteenvakbeurs Rocalia in november

De derde editie van de Franse natuursteenvakbeurs Rocalia wordt van 30 november tot en met 2 december georganiseerd in de Eurexpo in Lyon, wederom samen met de tuinbeurs Salon Paysalia. Het vakpubliek krijgt van de organisatie – GL Events in samenwerking met het natuursteenvakblad Pierre Actual – een programma voorgeschoteld van lezingen, demonstraties en tentoonstellingen. 
Franse natuursteenvakbeurs Rocalia in november

Tijdens een speciale dag voor het cultureel erfgoed komen alle noviteiten op restauratiegebied aan bod. Ook wordt de wedstrijd ‘Building in natural stone in the 21st century’ georganiseerd. Projecten die uitgevoerd zijn met Franse natuursteen kunnen meedingen. Voor het eerste heeft de organisatie van Rocalia in samenwerking met het natuursteenvakblad Pierre Actual voor de bezoekers een digitaal platform ingericht en een app laten ontwikkelen waarmee bezoekers hun gemakkelijker hun contacten tijdens en na de vakbeurs kunnen organiseren.

Toename bezoekers Rocalia

In 2019 kwamen bijna dertigduizend bezoekers naar Lyon voor Rocalia en de tegelijkertijd gehouden Salon Paysalia af. Ten opzichte van de eerste editie in 2017 betekende dat een toename van ruim 13 procent. De organisatie verwacht de komende editie weer een toename qua bezoekers – de vorige editie was 10 procent niet uit Frankrijk afkomstig – en exposanten. In 2019 waren dat er 148, waarvan 36 procent niet uit Frankrijk afkomstig was, maar uit  Italië (veel machinemerken), Spanje, Portugal, Marokko en België.