Geslaagde Belgian Stone Day

Nieuws 09-12-2021
Geslaagde Belgian Stone Day

De organiserende Confederatie Bouw spreekt van een geslaagde derde editie van de Belgian Stone Day. Het evenement was onderdeel van de Dag van de Afwerking die eind november in de Kartexpo in Brussel plaatsvond. Bezoekers konden de nieuwste innovatieve toepassingen ontdekken op het gebied van natuursteen en keramiek. Ondanks de pandemie werd er volgens de organisatie genoeg gelegenheid aangegrepen om nieuwe contacten te leggen.
Geslaagde Belgian Stone Day

Tijdens de Belgian Stone Day werden twee seminars georganiseerd. Tijdens de eerste werd de nieuwe Technische Voorlichting voor terrassen van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) uit Brussel gepresenteerd. Deze presentatie is hier te bekijken. Het tweede seminar werd georganiseerd door de Belgian Resin Flooring Association (BRFA) uit Brussel in samenwerking met het WTCB. Het betrof de bekendmaking van de nieuwe leidraad voor de goede uitvoering van harsgebonden vloeren. Klik hier voor een terugblik van de presentatie.

Geslaagde Belgian Stone Day

Daarnaast verzorgde de Belgische Innovatieve Tegel Academie (BITA) uit Bredene een aantal demonstraties. Een videoverslag hiervan is hier te vinden.

De vierde editie wordt volgend jaar weer tijdens de Dag van de Afwerking georganiseerd.