GMM neemt Bavelloni over

Nieuws 22-02-2022
GMM neemt Bavelloni over

De GMM-groep – fabrikant van machines voor het zagen, frezen en polijsten van natuursteen en aanverwante materialen – neemt Bavelloni over. Met de overname van de machine- en gereedschappenfabrikant voor de verwerking van glas wordt de GMM-groep een van de meest toonaangevende fabrikanten van steen- en glasbewerkingsmachines.
GMM neemt Bavelloni over

Bavelloni heeft in 2015 eigen dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië geopend, waarbij de productie van diamantgereedschappen werd geïntegreerd in de machineactiviteiten van het bedrijf. Dit heeft geleid tot een omzet van 35 miljoen euro in 2021, hoofdzakelijk gerealiseerd buiten Italië.

Orderboek op hoogste niveau ooit

De GMM-groep heeft de omzet de afgelopen vijf jaar verdubbeld tot circa 70 miljoen euro in 2021. De prognoses voor 2022 zijn zeer positief, omdat het huidige orderboek op het hoogste niveau ooit staat. De groei werd mede veroorzaakt door de overname van de Australische fabrikant Techni Waterjet, gespecialiseerd in de productie van waterstraalsnijmachines.

Steen met GMM, glas met Bavelloni

Met de overname van Bavelloni en de technologische uitmuntendheid van beide fabrikanten ontstaat volgens Marco Rampichini – ceo van de GMM-groep – een industriële groep met een omzet van meer dan 100 miljoen euro. “De groep bestaat uit circa vierhonderd werknemers, zeven productiefabrieken en acht directe dochterondernemingen die sterk internationaal georiënteerd is. De groep integreert de gezamenlijke technologieën in een jaarlijkse productie van meer dan achthonderd machines die worden onderverdeeld in de drie hoofdbusinessunits: steen met GMM, glas met Bavelloni en beide met Techni Waterjet”, aldus Rampichini.

Nog geen abonnee? Klik hier!