Goede sfeer en hoge kwaliteit op Design District 2022

Nieuws 16-06-2022
Goede sfeer en hoge kwaliteit op Design District 2022

Interieurprofessionals konden van 8 tot en met 10 juni een bezoek brengen aan Design District in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Alhoewel het pas een half jaar geleden ook plaatsvond – en de beurs concurrentie had van Salone del Mobile in Milaan – zijn er toch bijna 5500 bezoekers naar de beurs gekomen. Tijdens deze 19e editie van het vakevenement lag de focus op het hergebruik van materialen voor productie. Opvallend was dat bij verschillende deelnemers deze restmaterialen naast het ontwerp op de stand te zien waren. 
Goede sfeer en hoge kwaliteit op Design District 2022

Er  was weer een grote variatie aan deelnemers, van kantoor-, project- en woninginrichting tot akoestische oplossingen, stoffen, verlichting, vloeren, tegels, wandbekleding en sanitair. De  standruimten zagen er verzorgd uit. Zowel deelnemers als bezoekers waren in opperbeste stemming wat zorgde voor de inmiddels geroemde relaxte goede sfeer op de beursvloer. Donderdag brak de zon door en was het voor bezoekers meteen lekker zitten in de tuin ingericht met mooi buitenmeubilair. In de grote hal stonden, naast de bekende merken, de ontwerpers met inspirerende nieuwe producten. 

Goede sfeer en hoge kwaliteit op Design District 2022

Natuursteen tijdens Design District

De natuursteensector was deze editie alleen vertegenwoordigd door Carrières du Hainaut uit Soignies. Johan van Dongen, technisch commercieel afgevaardigde Nederland van de Belgische groeve sprak van een rustige beurs in vergelijking met de vorige editie. “Maar het doel waar we voor stonden, hebben we kunnen vervullen”, stelt hij. “Het is nog steeds erg belangrijk om voorlichting over ons product te geven. Te praten over kwaliteit, mogelijkheden en om aan te geven dat veel meer mogelijk is dan de traditionele toepassingen van Belgische blauwe hardsteen. Architecten en designers hebben aangegeven dat ze onze architectenmap willen ontvangen, en nog verder bij gepraat willen worden over ons mooie product. Men was erg onder de indruk wat echt mogelijk is, en dat begint bij de creatieve geest van een architect of ontwerper.”

De jubileumeditie van Design District staat gepland voor 7 tot en met 9 juni 2023.