Hakken op hoge hakken bij Kayden Stone & Ceramics

Nieuws 14-06-2021
Hakken op hoge hakken bij Kayden Stone & Ceramics

Kayden Stone & Ceramics uit Bladel stond zaterdag 5 juni geheel in het teken van Miss World Nederland. Vijf finalisten van de Miss World Nederland-verkiezing 2020/2021, de huidige Miss World Nederland – Brenda Felicia Muste – en Katia Maes, ceo van Miss World Nederland, brachten in het kader van The Challenge een bezoek aan het Brabantse bedrijf. Ze kregen een masterclass natuursteenkennis, moesten een pitch geven over geselecteerde kleur van de Italiaanse gesinterde steen Idylium en mochten hun hakkunsten op hoge hakken demonstreren op een stuk Belgische blauwe hardsteen.
Hakken op hoge hakken bij Kayden Stone & Ceramics

De finalistes van Miss World Nederland moeten als onderdeel van de finale The Challenge aangaan. Het draait bij de uitverkiezing namelijk niet alleen om uiterlijke schoonheid, maar ook onder andere om discipline, etiquette, sociaal-maatschappelijke inzet en verzorging. Hiervoor kunnen de finalistes tijdens challenges punten verdienen die meetellen bij de uiteindelijk uitverkiezing tot Miss World Nederland. The Challenge in Bladel – ‘Oog voor het mooiste der natuur’ – was de zevende in de rij, na challenges als Beauty with a purpose, Sport, Head to Head, Top Model, Multi Media en Talent, en bestond uit bedrijfsbezoek. Kayden Stone & Ceramics had een interessant programma voor de dames samengesteld.  

Hakken op hoge hakken bij Kayden Stone & Ceramics

Challenge natuursteenkennis Kayden Stone & Ceramics

De eerste challenge heette ‘Memory Lane’ en bestond uit een masterclass Natuursteenkennis, gegeven door Michel van den Goorbergh, mededirecteur van Kayden Stone & Ceramics. Tijdens de challenge werden de dames getest op hun opgedane kennis en moesten zij tien steensoorten herkennen betreft benaming, type steensoort en het land van herkomst. De term ‘beauty and brains’ was hier zeker van toepassing, want de dames scoorden erg goed op dit onderdeel. 

Hakken op hoge hakken bij Kayden Stone & Ceramics

De volgende challenge die de dames moesten aangaan, ‘And it Stoned me’ gedoopt, was het hoogtepunt van de dag. De dames mochten in typische Miss-outfit – dus inclusief hoge hakken – hun hakkunsten tonen op een stuk natuursteen. De gereedschappen waren belangeloos ter beschikking gesteld door StoneTech Steenhouwersbenodigdheden uit Zeist, de plaatjes Belgische blauwe hardsteen door Carrières du Hainaut uit Soignies. Jos Bruurs van Breti Natuursteen zorgde eerst nog voor een uitgebreide uitleg over Belgische blauwe hardsteen, de bewerkingen en eigenschappen van het materiaal en hij gaf ook een rondleiding door zijn steenhouwerij, die in hetzelfde pand als  Kayden Stone & Ceramics is gevestigd. Daarna was het: “Dames klaar, hakken maar”. 

Hakken op hoge hakken bij Kayden Stone & Ceramics

Binnen één uur tijd moesten de dames in plaatjes Belgische blauwe hardsteen het logo van Kayden Stone & Ceramics en Miss World hakken. De bewerking, het ontwerp en de wijze van hakken was naar eigen inzicht. De dames werden uiteindelijk beoordeeld op snelheid, creativiteit, kwaliteit en wijze van hakken.

Hakken op hoge hakken bij Kayden Stone & Ceramics

Challenge pitch Idylium

De laatste challenge voor de dames van Miss World Nederland bestond uit een pitch. In éen take moesten de deelnemers een pitch verzorgen over een kleur en type Idylium. Extra voorwaarde was dat de pitch in een bijpassend kledingstuk moest worden gegeven, hetgeen door de deelnemers erg serieus werd genomen. De dames hadden hun best gedaan om deze presentatie in het Engels zo goed mogelijk voor te bereiden. Het eindresultaat van deze presentaties zal binnenkort op social media geplaatst. Check hiervoor de kanalen van @kayden_stones.

Hakken op hoge hakken bij Kayden Stone & Ceramics

Aan het eind van de laatste challenge koos de jury – Michel en Jasmijn van den Goorbergh en Brigitte Voorkamp van Kayden Stone & Ceramics en Jos Bruurs van Breti Natuursteen – Laura Bas tot overall winnares. Zij kreeg de trofee met name vanwege haar pitch over de kleur Emperio van Idylium. Op het podium eindigden Patricia Korenromp en Iris Borgman respectievelijk op de derde en tweede plaats. 

Winnares Miss World Nederland

Eind juni zal bekend worden wie zich tot Miss World Nederland heeft mogen kronen en Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de Miss World Verkiezing. Op het YouTube-kanaal van Miss World Nederland zal binnenkort een compleet verslag van deze dag te zien zijn.