Harald de Boer nieuwe directeur Nederland Monumentenland

Nieuws 23-08-2021
Harald de Boer nieuwe directeur Nederland Monumentenland

Harald de Boer (1966) start op 1 oktober a.s. als directeur van Nederland Monumentenland. Op dit moment is De Boer directeur van Stichting Hoge Veluwe Fonds van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarvoor heeft hij gewerkt bij goede doelen organisaties als Terre des Hommes en het Longfonds. Ook heeft hij, binnen de discipline fondsenwerving, veel betekend voor maatschappelijke organisaties vanuit een vrijwillige Raad van Toezicht functie. De Boer volgt Marlo Reeders op, die de organisatie tot begin 2021 leidde.
Harald de Boer nieuwe directeur Nederland Monumentenland

Roland van Schelven, voorzitter van het Bestuur van Nederland Monumentenland, is blij en trots om De Boer te kunnen presenteren als nieuwe directeur van de stichting. ”Met Harald de Boer versterkt Nederland Monumentenland haar basis als erfgoedorganisatie. Met zijn kennis, ervaring en netwerk verstevigt De Boer het profiel van onze organisatie als overkoepelend platform voor monumentaal erfgoed in Nederland. Zijn eerdere ervaring op het gebied van fondsenwerving en partnerships verbreedt onze blik op innovatieve samenwerkingen met partijen binnen en buiten de erfgoedsector.”

Harald de Boer nieuwe directeur Nederland Monumentenland

De Boer zegt over zijn aanstelling; “Het is een grote eer om aan de slag te mogen gaan bij Nederland Monumentenland en met de stichting de verbindende schakel te mogen zijn voor het brede publiek, de monumentenbezitters en de erfgoedspecialisten. Wat Monumentenland is en doet mag nog meer voor het voetlicht worden gebracht en daar wil ik graag aan bijdragen.”

Over Harald de Boer

Harald de Boer heeft een rijke werkervaring bij verschillende goede doelen organisaties opgebouwd. De afgelopen vijf jaar is hij werkzaam geweest als directeur van het Hoge Veluwe Fonds van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het Park staat bekend als het grootste particuliere erfgoedpark van Nederland met 5400 hectare natuur, drie musea met kunst en cultuur en 27 rijksmonumenten. Op 1 oktober a.s. start De Boer met zijn werkzaamheden voor Nederland Monumentenland.