Hoge opkomst voor ALV JOA

Nieuws 12-02-2019
Hoge opkomst voor ALV JOA

De laatste vrijdag van januari is traditiegetrouw de dag van de ALV van de JOA. Het werd een veelzijdige dag met bedrijfsbezoeken, de jaarvergadering en de nodige ontspanning. De opkomst in het Limburgse Weert was hoog, ruim twee derde van de 43 leden – onder wie acht nieuwe leden – waren aanwezig. Twee oud-leden werden in het zonnetje gezet en benoemd tot erelid.
Hoge opkomst voor ALV JOA

De jaarlijkse bijeenkomst van de JOA begon bij Meuwissen Natuursteen in Weert. De leden werden door eigenaar Kevin Meuwissen welkom geheten met koffie en Limburgse vlaai. Tijdens de rondleiding van Meuwissen, tweede generatie van het bedrijf en tevens penningmeester van de JOA, kregen de JOA-leden een beeld van het allround natuursteenbedrijf waar bouw-, graf- en interieurwerk wordt gemaakt. De onlangs verbouwde showroom maakte indruk op de aanwezigen. De met moderne machines ingerichte werkplaats zag er volgens de gasten keurig uit.

Ledenvergadering

In de uit 1461 stammende monumentale Paterskerk in Weert vond de ledenvergadering plaats. Onder andere het programma voor 2019 kwam ter sprake. De binnenlandse excursie staat nog open, maar de bestemming van de buitenlandse reis kon wel bekend worden gemaakt. Die gaat dit jaar naar Engeland. Begin mei staan bezoeken aan de groeves van Portlandsteen en de Natural Stone Show in Londen op het programma. 

Er was speciaal aandacht voor de financiën van de JOA. De bond heeft een aantal negatieve jaren gehad vanwege het wegvallen van sponsoring en het (tijdelijk) verlagen van de subsidie van NOA-ABN. Een voorstel van het bestuur om de contributie te verhogen werd door de aanwezige leden aangenomen. Positief waren de toezeggingen van Carrières du Hainaut en StoneTech Steenhouwersbenodigdheden die de JOA jaarlijks met 750 euro gaan sponsoren.

Lees het volledige artikel in NATUURSTEEN 1-2019.