Hoofdbestuur NOA wil John Kerstens als voorzitter

Nieuws 26-07-2021
Hoofdbestuur NOA wil John Kerstens als voorzitter

Het hoofdbestuur van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) heeft John Kerstens voorgedragen als opvolger van voorzitter Ger Jaarsma.
Hoofdbestuur NOA wil John Kerstens als voorzitter
John Kerstens. (Foto: Maartje Kuperus)

Kerstens had bijna acht jaar zitting in de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij was daar onder meer woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was hij voorzitter en cao-onderhandelaar van FNV Bouw.

John Kerstens heeft veel zin in de NOA

Sinds 1 april 2021 is Kerstens voorzitter van de Koepel Gepensioneerden, de grootste seniorenorganisatie in ons land. Die functie gaat hij – als hij op 23 september aanstaande door de algemene ledenvergadering van de NOA wordt benoemd – combineren met het voorzitterschap van NOA. De alv wordt op de genoemde datum gehouden in De Basiliek te Veenendaal. Voor die tijd zal de kandidaat-voorzitter zich al presenteren aan de NOA Adviesraad.

Kerstens heeft ‘ontzettend veel zin’ om bij de NOA aan de slag te gaan: “De bouw, en dan met name de afbouw (van vloeren tot plafonds), is de mooiste sector die er is. Ik draag graag, samen met het bestuur en de leden, mijn steentje bij aan het nog beter op de kaart zetten van de vereniging binnen de bouwkolom en daarbuiten.”

Onderlinge verbinding versterken

Het bestuur van de NOA is er van overtuigd dat Kerstens bij uitstek de geschikte kandidaat-voorzitter is om de NOA verder de toekomst in te leiden en de verbinding tussen bestuur, sectoren en leden te versterken.