In memoriam Arie Dekker

Actueel 28-02
In memoriam Arie Dekker

Ons bereikte onlangs het bericht dat Arie Dekker op 22 februari jongstleden op 89-jarige leeftijd is overleden. De eigenaar van Dekker Zevenhuizen is zijn gehele leven zelfstandig ondernemer geweest. Als 14-jarige jongen begon hij in de timmerfabriek van zijn vader, waar ledikantjes, klein meubelen en linnenkasten voor de stalen meubelindustrie werden gemaakt.

In memoriam Arie Dekker

Vanaf begin jaren zeventig van de vorige eeuw is hij gaan handelen in keukenbuffetten en keukenblokken, die in Zevenhuizen werden voorzien van gekleurde deuren. De keukenblokken werden uitgebreid met aanbouwkeukens, waarvoor ook de maatwerkbladen werden gemaakt. Hier is de basis gelegd voor de huidige kernactiviteit van Dekker Zevenhuizen.

Arie Dekker was een gepassioneerd ondernemer, die op inspirerende wijze, en met verantwoorde risico’s, het bedrijf Dekker Zevenhuizen heeft uitgebouwd tot Europa’s grootste zelfstandige maatwerkbladenproducent. Zij motto’s waren: behandel iedereen gelijkwaardig, gewoon doen en het kan altijd beter. Deze zitten in de cultuur van het bedrijf verankerd.

In Zevenhuizen was Arie Dekker de nestor van de stichtingen ‘Oud Zevenhuizen’ en ‘De Molenvrienden’. Hij was een man die stond voor betrokkenheid, passie, ondernemerschap en denken in oplossingen. Hij had onafhankelijkheid hoog in het vaandel staan en heeft tot het laatste moment de regie in handen gehad.

Wij wensen de familie Dekker en de Dekker-familie veel sterkte met dit verlies.

Wilbert Leistra

NATUURSTEEN