In memoriam Jos Simons

Nieuws 06-12-2021
In memoriam Jos Simons

Maandagochtend 6 december bereikte ons het schokkende nieuws over het plotselinge overlijden van Jos Simons, voormalig managing director van Michel Oprey & Beisterveld natuursteen en keramiek (MO-B).
In memoriam Jos Simons

Jos kwam in 1989 de natuursteensector in en ging met naamgever Michel Oprey van het natuursteenbedrijf mee op de vele reizen die de natuursteenpionier ondernam. “In die tijd was het reizen naar die verre bestemmingen echt nog een avontuur. Vooral de binnenlandse vluchten waren soms erg spannend. Ik heb genoeg vliegtuigen gezien waar je eigenlijk liever niet in wilde stappen. Maar meneer Oprey genoot daarvan. Het mocht van hem best een beetje spannend zijn!”, zei hij erover in een interview ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van MO-B. 

In memoriam Jos Simons

Van Michel Oprey nam Jos de passie voor natuursteen over. Maar hij verloor nooit het zakelijke aspect uit het oog. Als een van de eersten zag hij de kansen van nieuwe materialen, zoals keramiek en gesinterde steen. Jos zorgde ervoor dat het bedrijf exclusief distributeur voor de Benelux werd van Neolith van de Spaanse fabrikant The Size. Hij bouwde naar eigen zeggen een aparte band op met de medewerkers van de Spaanse fabrikant. “We werken nauw samen aangaande vernieuwingen en versterken elkaar”, zei hij erover.

Na 33 jaar gingen Jos en MO-B in september van dit jaar uit elkaar. Hij had plannen om een nieuw bedrijf te starten. Dit is helaas niet meer gelukt.

Wij wensen zijn familie, vrienden en (oud)collega’s veel sterkte.  

Wilbert Leistra

Contentmanager NATUURSTEEN

Peter Vorstenbosch

Uitgever BDU Vakmedia