In memoriam Julien Vanhollebeke

Nieuws 11-03-2021
In memoriam Julien Vanhollebeke

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het komt toch als een grote schok. Julien Vanhollebeke, ceo van natuursteengroothandel Stone Consulting uit Oostkamp (België) is op 66-jarige leeftijd na een moedig gedragen ziekte overleden. De natuursteensector is een ‘grote meneer’ ontvallen, een van de grootste pioniers in zijn vak, die natuursteen in zijn DNA had.
In memoriam Julien Vanhollebeke

Julien richtte Stone Consulting In 2000 op. Als rasecht creator, transformer en producer met een hart voor de natuur reisde hij de wereld rond op zoek naar nieuwe opportuniteiten en partnerships. Hij was een entrepreneur die durfde ondernemen, met verantwoordelijkheidszin en respect voor iedereen. Hij was vicevoorzitter van Febenat, de Benelux Federatie van Natuursteengroothandelaars die zich inzet voor de promotie van natuursteen.

In memoriam Julien Vanhollebeke

Veldslag

“Ik heb een eerste veldslag gewonnen, maar nog niet de oorlog”, vertelde hij mij toen ik op bezoek kwam in Oostkamp. Ik had hem gemist tijdens Marmomac in 2018 en hij vertelde dat hij vanwege zijn ziekte niet naar Italië kon afreizen. Reizen heeft Julien na die tijd gelukkig nog kunnen doen. Ook bij de tripjes die NATUURSTEEN organiseerde, was hij van de partij. Tijdens die reizen heb ik hem leren kennen als een pionier – een benaming die ik van velen in de natuursteensector heb gehoord, maar hij zag zichzelf niet zo – en als een liefhebber. Een liefhebber van cultuur, goed eten, een goed glas wijn, maar vooral van natuursteen. Iedere keer als we contact hadden, werd ik op de hoogte gesteld van zijn nieuwe ideeën. Zijn ziekte leek hem niet eronder te krijgen, hij bleef nieuwe innovaties ontwikkelen. “Niet om er rijk van te worden, want dat maak ikzelf niet meer mee. Maar om natuursteen opnieuw onder de aandacht te brengen”, zei hij dan. 

In memoriam Julien Vanhollebeke

Julien heeft zijn oorlog verloren. Rust zacht!

In memoriam Julien Vanhollebeke

Wij wensen zijn familie, collega’s en vrienden heel veel sterkte. 

Wilbert Leistra

Contentmanager NATUURSTEEN

Peter Vorstenbosch

BDU Vakmedia

 

Dag goede vriend

Julien en ik hadden een zeer goeie band. We hadden onmiddellijk een klik vanaf ons eerste gesprek in 2017 toen ik de kans kreeg om de nieuwe directeur bij Febenat te worden. 

Hij begeleidde mij met plezier door de natuursteenwereld en deelde zijn passie voor natuursteen met mij. Hij was niet enkel mijn mentor en reisgezel, maar werd ook een zeer goeie vriend.

Bij Febenat gaan we Julien Vanhollebeke blijven herinneren als drijvende kracht en als een zeer gedreven natuursteenpromotor. Hij bezat heel veel kennis en ervaring met veel respect voor zakelijkheid. Zijn kennis gaan we in de toekomst blijven gebruiken en hem daar steeds dankbaar voor blijven. Zijn duidelijke en soms uitgesproken mening deelde hij graag. Hij zag overal opportuniteiten en hij brainstormde daar het liefst over tijdens een etentje. 

Het was boven alles een zeer goed mens met het hart op de tong. Hij leefde met een enorm enthousiasme en drive.

Julien, zijn charmante sociale zelf met een prachtige zin voor humor die veel mensen kon beroeren.

We gaan hem missen!

Isabel Gruwez

Directeur Febenat