In Memoriam Kees Rietbergen

Algemeen 14-05
In Memoriam Kees Rietbergen

Na een kort ziekbed is Kees Rietbergen op 28 maart 2024 op 77-jarige leeftijd overleden.

In Memoriam Kees Rietbergen

Kees Rietbergen heeft Harvas in 1974 overgenomen van de heer Tromp samen met zijn toenmalige vrouw Joke Rietbergen. Zij overleed in 1985.

Samen met zijn tweede vrouw Ank Rietbergen heeft hij het bedrijf een enorme boost gegeven en is het qua grootte geworden tot wat het nu is.

Kees Rietbergen komt uit een echte Amsterdamse steenhouwers familie; opa, vader, broer en oom hebben allen dit ambachtelijke beroep uitgeoefend.

Ook heeft hij de firma Spijker uit Leerdam overgenomen, gevestigd in een woonwijk van Leerdam. In 1978 moest de steenhouwerij vanwege de hinderwet verdwijnen uit de woonwijk en op 6 oktober 1978 werd het bedrijf geopend aan de Nijverheidstraat 7 te Leerdam.

In 1984 is er midden in de Jordaan een verkooppunt gerealiseerd door de overname van steenhouwerij Dippel; gesloten in 2003 i.v.m. het ver overschrijden van de pensioen gerechtigde leeftijd van de heer Dippel.

In 1996 werd steenhouwerij Henstra in Boskoop overgenomen, wat vandaag de dag alleen nog een verkooppunt/showroom. De ambachtelijke steenhouwerij is daar niet meer in gebruik.

In 2002 heeft hij het bedrijf overgedaan aan zijn dochter en schoonzoon. Tot net voor zijn overlijden bracht Kees iedere week wel 1 of 2 keer een bezoek aan Harvas, voor een praatje en advies.