Inschrijving geopend voor de Afbouw Innovatieprijs 2023

Inschrijving geopend voor de Afbouw Innovatieprijs 2023

De inschrijving voor de Afbouw Innovatieprijs 2023 is geopend. Deze prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt tijdens Afbouw Vakdagen op 8 en 9 november 2023 in Evenementenhal Gorinchem. Uit alle inzendingen bepaalt een vakjury welke innovatie prijswinnend is en er geld beschikbaar komt om dit ten uitvoer te brengen.

Inschrijving geopend voor de Afbouw Innovatieprijs 2023

Cao-partijen hebben afgesproken tijdens de laatste cao-onderhandelingen dat de innovatie van producten en diensten bevordert moet worden, zowel afbouwbreed als per deelsector. Met dit doel is per 1 januari 2022 de Subsidieregeling Innovatie Afbouw geïntroduceerd en hiervoor is een budget beschikbaar van € 250.000 per jaar. Hierbij gaat het onder meer om het verbeteren van producten en diensten, het introduceren van nieuwe werkwijzen, digitalisering van werkprocessen, verbetering van arbeidsomstandigheden en kennisontwikkeling. Omdat het werk daardoor vernieuwend, slimmer of minder belastend kan worden gedaan.

Inschrijving geopend voor de Afbouw Innovatieprijs 2023

De Afbouw Innovatieprijs is een initiatief wat in het verlengde van deze Subsidieregeling de innovatiekracht binnen afbouwbedrijven aanmoedigt en uiteindelijk wil stimuleren. Aanvragers die een grote mate van betrokkenheid hebben bij (deelsectoren van) de Afbouw komen hiervoor in aanmerking. Het Platform voor Visie en Strategie voor de Afbouw (powered by de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven) beoordeelt onder andere de aanvragen en zorgt ervoor dat voor het winnende project een projectcoördinator wordt aangewezen om de voortgang te bewaken en het project met een positief resultaat af te ronden.

“Dus heb jij een fantastisch idee wat misschien niet nu van de grond komt, omdat het niet meteen winstgevend is of niet afbouwbreed inzetbaar is? Maar heeft het bijvoorbeeld wél een belangrijke toegevoegde waarde voor een bepaalde sector? Meld je project dan nu aan voor de Afbouw Innovatieprijs”, aldus Bob Buijs, secretaris van Platform Visie en Strategie van de Afbouw.

Inschrijving Afbouw Innovatieprijs geopend

Geïnteresseerden kunnen hun project met een onderbouwing indienen. Ieder ingediend voorstel wordt beoordeeld door de onafhankelijke jury. Waar nodig zal er om aanvullende informatie gevraagd worden. Aanmelden voor de Afbouw Innovatieprijs 2023 kan hier: www.afbouwvakdagen.nl/afbouw-innovatieprijs. Uit de aangemelde projecten wordt uiteindelijk een top 3 vastgesteld door de jury. Deze bedrijven worden uitgenodigd om op 9 november tijdens Afbouw Vakdagen in Gorinchem hun project te pitchen en na afloop wordt de winnaar van de Afbouw Innovatieprijs 2023 bekend gemaakt.

Voorwaarde is wel dat een projectvoorstel onderbouwd wordt ingediend en nog niet is opgestart of afgerond. De deadline voor het inschrijven is vrijdag 22 september.