Kayden Stone & Ceramics heet nu Kerna Luxury Stones

Kayden Stone & Ceramics heet nu Kerna Luxury Stones

Kayden Stone & Ceramics uit Bladel heet vanaf nu Kerna Luxury Stones. De naamswijziging is het gevolg van de overname van het bedrijf door Michel van den Goorbergh. Van den Goorbergh was al samen met zijn dochter Jasmijn werkzaam bij de natuursteengroothandel uit Bladel en heeft nu de aandelen van voormalig ceo Andreas Schmelzer overgenomen. Dochter Jasmijn heeft aandelen in de holding gekregen.

Kayden Stone & Ceramics heet nu Kerna Luxury Stones

Wat gaan de klanten merken van de overname, luidt de vraag aan de kersverse eigenaar van Kerna Luxury Stones. “We hebben de voorraad in onze hal in Bladel flink uitgebreid. We hebben nieuwe leveranciers gevonden en afgelopen vrijdag is de laatste vrachtwagen van vier met prachtige nieuwe materialen gearriveerd. Daar waar voorheen hooguit twee tot vier platen op voorraad waren – voor een steenhouwer niet handig als er meer uit één blok gewenst waren – hebben we ervoor gekozen om van alle materialen bundels in te kopen, in totaal wel zo’n twintig nieuwe soorten”, vertelt Michel van den Goorbergh enthousiast.

Kayden Stone & Ceramics heet nu Kerna Luxury Stones

Social mediastrategie

Zijn dochter Jasmijn is de nieuwe marketing manager van de natuursteengroothandel. “Samen met een professioneel bureau hebben we een nieuwe social mediastrategie opgesteld, waarbij we met Instagram en TikTok ons richten op een jongere doelgroep. Maar ook op architecten en particulieren. Daarnaast laten we ook op LinkedIn en Facebook foto’s en video’s van onze projecten en van onze nieuwe producten zien”, legt zij uit.

Kayden Stone & Ceramics heet nu Kerna Luxury Stones

Droom

Bijna een jaar geleden kwam Schmelzer met de mededeling dat hij het eigenlijk veel te druk had met zijn bedrijf in Duitsland en de fabriek in Turkije, legt Michel van den Goorbergh uit. “Hij gaf aan niet de tijd te hebben om zich volledig in te zetten voor Kayden Stone & Ceramics. Hij bood mij aan zijn aandelen over te nemen. Ik wilde dat erg graag, het is altijd mijn droom geweest om een eigen zaak te hebben. Nadat een aantal maanden volgden waarin hoofdzakelijk een analyse van de bedrijfscijfers plaatsvond, kon ik op zoek naar een financier. Toen ik die had gevonden, is het eigenlijk best snel gegaan”, schetst de nieuwe eigenaar.

Aan de slag met Kerna Luxury Stones

Wat volgde was een tijd van praktische aanpassingen, schetst Van den Goorbergh. “We hebben heel wat officiële handelingen moeten verrichten. Denk aan het ondertekenen van de contracten van de overname, van het oprichten van de holding en dergelijke. Maar ook het ontwerpen van het logo, het aanpassen van de website, het vervangen van de vlaggen voor het pand in Bladel. Noem maar op. Een hectische periode, maar nu alles officieel is, kunnen we vol aan de slag met Kerna Luxury Stones!”

“O ja, noteer 10 november maar in de agenda. Dan vindt de officiële opening van ons nieuwe bedrijf plaats. We organiseren een open dag in Bladel”, voegt hij er nog aan toe.