‘Maître de carrières’ Jean Franz Abraham overleden

Nieuws 25-08-2021
‘Maître de carrières’ Jean Franz Abraham overleden

Begin augustus is Jean Franz Abraham overleden. Dhr Abraham was tot zijn pensionering in 2014 gedelegeerd bestuurder van Carrières de la Pierre Bleue Belge. Daarna was hij als voorzitter van de Raad van Bestuur van de groeve actief.
‘Maître de carrières’ Jean Franz Abraham overleden

‘Maître de carrières’ werd Jean Franz genoemd. Hij was gepassioneerd in zijn werk. Nadat hij de verschillende sectoren in het bedrijf had doorlopen, volgde hij eind jaren zeventig van de vorige eeuw zijn vader Lucien op als hoofd van de groeve Gauthier & Wincqz. In 2000 was hij diegene die de overname van de groeve Le Clypot leidde. In 2006 werd onder zijn impuls de eerste afgraving gedaan met de opening van de groeve Tellier des Prés.

‘Maître de carrières’ Jean Franz Abraham overleden

Naast de belangen van zijn bedrijf was Jean Franz Abraham zeer gevoelig voor de ontwikkeling en promotie van de monumentale steen. Hij ijverde voor het behoud van erfgoed en voor de overdracht van zowel de technische als manuele kennis van dit ambacht.

Jean Franz heeft tevens bijgedragen aan de oprichting van vele organisaties en verenigingen, zoals de vzw Pierres et Marbres de Wallonie, de CéFoMéPi, WorldSkills Belgium, de Union des Industriels de Soignies en ten slotte Pôle de la pierre. Deze laatste is ondergebracht in de oude gebouwen van ‘Wincqz’ in Soignies.

Jean Franz Abraham is 72 jaar geworden.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van het verlies. 

Wilbert Leistra

Vakblad NATUURSTEEN