Natuursteenplatform: natuurstenen bouwwerken centraal

Nieuws 02-11-2022
Natuursteenplatform: natuurstenen bouwwerken centraal

Op 2 december aanstaande vindt de vijftiende editie van het Natuursteenplatform plaats. Na een lange pauze vanwege corona – het laatste Natuursteenplatform vond november 2019 plaats – wordt bij de organiserende Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in Amersfoort een aantal lezingen gehouden waarbij de restauratie van natuurstenen bouwwerken centraal staat. 
Natuursteenplatform: natuurstenen bouwwerken centraal

Zo geeft Jurjen van Beek, architect bij de gemeente Rotterdam een lezing over de restauratie van het G.J. de Jonghmonument in de Maasstad. Vervolgens gaan Paul van Lare, zelfstandig beeldhouwer en restaurator in Den Haag, en Gillis Nienhuis, steenhouwer bij BamBam Restauratie Steenhouwers uit Leiden, het hebben over de restauratie van het standbeeld van Piet Hein in Rotterdam. Senior scientist bij TNO Bouw, Timo Nijland geeft een lezing over de Berlijnse firma Kessel en Röhl en de introductie van graniet in de architectuur. Jean van Luijk van Natuursteenconsultancy Van Luijk duikt de historie in tijdens zijn verhandeling de verankering van dunnen gevelplaten na 1950. Iedereen die onlangs in Amsterdam is geweest, heeft vast wel gezien dat er aan het Monument op de Dam wordt gewerkt. John van den Heuvel van het gelijknamige natuursteenadviesbureau praat u bij over het groot onderhoud aan het monument. Het lezingenprogramma wordt afgesloten door Karlijn de Wild, bouwhistoricus en restauratie architect bij Rothuizen Erfgoed. Zij gaat het hebben over de conservering van Drachenfels trachiet en Ledesteen aan de Domtoren in Utrecht. Het programma vindt plaats van 13.30 uur tot 17.00 uur, de entree is gratis, graag wel vooraf inschrijven.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving:  https://www.cultureelerfgoed.nl/actueel/agenda/2022/12/02/natuursteenplatform