Natuursteensector slaat handen ineen voor promotie

Natuursteensector slaat handen ineen voor promotie

Verschillende toonaangevende actoren uit de natuursteensector kondigen vandaag aan dat ze gaan samenwerken om de promotie van natuursteen op de Belgische markt te versterken. Deze samenwerking heeft als doel het bewustzijn en de waardering voor natuursteen te vergroten, evenals het stimuleren van duurzaam gebruik en innovatie binnen de sector.

Natuursteensector slaat handen ineen voor promotie

De deelnemende organisaties, waaronder Pierres et Marbres de Wallonie, UCSMB, Embuild Plus Natuursteen, hebben besloten om hun krachten te bundelen om de voordelen en veelzijdigheid van natuursteen onder de aandacht te brengen. Samen zullen ze verschillende acties ondernemen om de Belgische consument te informeren en te inspireren over de mogelijkheden die natuursteen biedt voor bouw- en interieurtoepassingen.

De gezamenlijke inspanningen omvatten onder andere:

  • Educatieve campagnes: het organiseren van workshops, seminars en lezingen om het publiek te informeren over de eigenschappen, duurzaamheid en onderhoud van natuursteen. Hiermee willen ze misvattingen wegnemen en de kennis over natuursteen vergroten.

  • Netwerkmomenten: het opzetten van speciale netwerkmomenten waarbij alle actoren architecten, verwerkers, voorschrijvers en invoerders de verschillende soorten en toepassingen van natuursteen kunnen ervaren. Dit biedt een inspirerende omgeving voor architecten, ontwerpers en bouwprofessionals om hun creativiteit te stimuleren.

  • Duurzaamheid en innovatie: het bevorderen van duurzaam gebruik van natuursteen en het stimuleren van innovatie binnen de sector. Dit omvat het ondersteunen van onderzoek naar nieuwe technologie├źn, duurzame winning en verwerking van natuursteen, evenals het bevorderen van circulaire economieprincipes.

  • Samenwerking met architecten en ontwerpers: het faciliteren van samenwerking tussen de natuursteensector en architecten, ontwerpers en andere professionals uit de bouw- en interieurbranche. Dit zal leiden tot het delen van kennis en het stimuleren van creatieve ontwerpen met natuursteen als centraal element.


Promotie natuursteensector

"We zijn verheugd om deze samenwerking aan te kondigen en geloven dat het een positieve impact zal hebben op de promotie van natuursteen op de Belgische markt", aldus de vertegenwoordiger van de gezamenlijke actoren. "Natuursteen is een duurzaam en tijdloos materiaal dat een belangrijke rol kan spelen in de creatie van prachtige, functionele en milieuvriendelijke ruimtes. We kijken ernaar uit om onze passie voor natuursteen te delen en mensen te inspireren om te kiezen voor dit unieke materiaal."
De actoren uit de natuursteensector zijn vastbesloten om gezamenlijk hun inspanningen voort te zetten en de waarde van natuursteen te promoten.