Natuursteensector vertegenwoordigd op Material District

Actueel 21-03
Natuursteensector vertegenwoordigd op Material District

Tijdens Material District 2024 – de vakbeurs van innovatieve materialen die van 6 tot en met 8 maart werd gehouden – was de (natuur-)steensector ook vertegenwoordigd. Zo presenteerde Kunrader Steengroeve voor het eerst de enige in Nederland gewonnen kalksteensoort in de Werkspoorkathedraal in Utrecht aan een publiek van architecten, ontwerpers en studenten.

Natuursteensector vertegenwoordigd op Material District

En tijdens deze première had de Limburgse groeve direct een nieuw product te presenteren: terrazzo van Kunrader steen. Mede-eigenaar Bas Vervuurt benadrukte dat het een product betrof dat in ontwikkeling was. Het idee was van zijn moeder die een alternatief zocht voor de grijze gietvloeren en betonlook vloeren. De verhouding cementbinding en steen wordt nog aangepast, verzekerde Vervuurt. Iets verderop in de industriële hal stond de stand van Oprey. Het bedrijf uit Echt met een showroom in Vianen presenteerde onder de noemer The Experience of Living een prachtige opstelling in open boek van de gesinterde steen Neolith in de kleur San Simone. Aan een wand waren voorbeelden te zien van keramische mozaïekpatronen van Winckelmans.

Natuursteensector vertegenwoordigd op Material District

Natuursteenfineer

Het Belgische Stoneable had veel bekijks voor hun natuursteenfineer, dat door sommige bezoekers als ‘natuursteenbehangpapier’ werd omschreven. Ook bij de nieuwe expositie van innovatieve materialen waren voorbeelden te zien van steenachtige materialen. Zoals een nieuwe marmercomposiet en doorzichtige steensoorten.