Neolith breidt uit met veertien nieuwe showrooms

Nieuws 06-12-2018
Neolith breidt uit met veertien nieuwe showrooms

Neolith maakte onlangs zijn plannen bekend voor vier nieuwe showrooms in Milaan, Rome, Amsterdam en Düsseldorf. Het merk wil hiermee zijn wereldwijde aanwezigheid verder uitbouwen.
Neolith breidt uit met veertien nieuwe showrooms

Deze nieuwe ontwikkeling vult een internationale rij locaties aan: in Madrid en Barcelona in Spanje, Tokio in Japan, Ramallah in Palestina, Singapore, Manhattan, Phoenix, Dallas en Salt Lake City in de Verenigde Staten en meest recent Londen in het Verenigd Koninkrijk. Neolith’s Mar Esteve Cortes over de nieuwe showrooms: “2018 is een jaar van groei voor Neolith, zowel wat bereik betreft als het aanbod van het merk. Wereldwijd en in alle sectoren zien we een toenemende vraag naar duurzame oplossingen. Klimaatverandering en de veranderende economische situatie vragen hoogpresterende oppervlakken met een lange levensduur. Doordat wij doorlopend ons product ontwikkelen, door te investeren in R&D en de productiecapaciteit te vergroten, is Neolith goed in staat om hierop een antwoord te geven. Onze groei geeft ons de mogelijkheid tot direct contact en rechtstreekse interactie met een spannend nieuw publiek.”

Zien is geloven

Cortes vervolgt: “Een plaatje op een blad papier of een scherm is niet de juiste impuls om het volledige assortiment te ontdekken, met alle mogelijkheden die Neolith biedt. Showrooms daarentegen stellen architecten en ontwerpers in staat om het oppervlak te bekijken in verschillende situaties, de finishes te voelen en de hoge kwaliteit van de Neolith-dessins te zien. Deze multisensorische ervaringen zetten de verbeeldingskracht aan het werk, ze helpen bezoekers om de creatieve mogelijkheden van gesinterd steen volledig te beseffen.”

Groeispurt

Dit jaar stond in het teken van de komst van een nieuwe productielijn in Castellon in Spanje, de lancering van Infinity en de uitbreiding van de collectie met vier nieuwe motieven.
De aankondiging van de nieuwe showroom valt samen met de lancering van Neolith ‘Food and Roll’, een rondreizend restaurant, bar en kookschool, dat een tournee met diverse stops door Europa maakt. Cortes zegt: “Neolith is niet alleen maar voor designers. We onderzoeken iedere mogelijkheid om mensen met allerlei beroepen en alle mogelijke achtergronden uit te nodigen om te ervaren hoe mooi gesinterd steen is en wat er allemaal mee kan. Of je nu je huis verbouwt, of een restaurant, hotel, ziekenhuis of wat dan ook, in Neolith’s assortiment diktes, patronen en finishes kun je iets vinden dat aan je wensen voldoen.”