Neolith maakt nieuwe mogelijkheden voor plafonds bekend

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Neolith introduceert de toepassing van gesinterd steen op plafonds, wat architecten volgens het bedrijf meer ruimte biedt voor materiaalconsistentie in hun ontwerpen.

Ontwikkeld als antwoord op de huidige trend naar een ‘back to nature’-look, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan een holistische toepassing van natuurlijke en organische materialen, geeft deze innovatie architecten en technisch ontwerpers een overvloed aan designmogelijkheden die gegarandeerd de zintuigen prikkelen, aldus Neolith. Een plafond met Neolith doet volgens het bedrijf denken aan de lucht en maakt iedere ruimte opener. Neolith biedt een breed scala aan kleuren en finishes die een weergave zijn van natuurlijke elementen zoals hout, ijzer, marmer, graniet en kwarts.


Projecten
Neolith-plafondtoepassingen zijn al met succes voltooid bij een aantal projecten, in onder meer Texas, Nederland en België: het AC Hotel Dallas by the Galleria (AC Marriott Hotels) in Dallas, een Neolith showhuis in Hoofddorp, het Unisensor-gebouw in Luik en ziekenhuis Kliniek Sint-Jan in Brussel. Neolith is ook gebruikt voor op het plafond van parkeergarage locatie Botanique van Kliniek Sint-Jan.

Neolith

Bij het AC Hotel Dallas heeft de architect zowel de esthetische als de praktische eisen zorgvuldig afgewogen op zoek naar een harmonieuze relatie tussen binnen en buiten. Calacatta Silk, een getrouwe hercreatie van de look van Italiaans marmer, werd geselecteerd vanwege zijn natuurlijke maar ook chique uiterlijk en omdat de lichte kleur buitengevels koel houdt bij warm weer.

Onderhoud
De nieuwe toepassing is volgens Neolith niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt ook een betrouwbare oplossing voor veel voorkomende problemen bij plafonds, zoals waterschade, verzakte gipsplaten, scheurtjes in de verf, bubbelen en uitpuilen. In keukens zijn Neolith-plafonds immuun voor dampen en vetvlekken, en in badkamers zijn ze bestand tegen stoom.
Neolith is verkrijgbaar voor alle plafonds binnen en voor plafondtoepassingen met overstek buiten, in dikte 3 mm en 6 mm voor een naadloze look in alle soorten woningen en commerciële gebouwen. Platen in dikte 3 mm zijn verkrijgbaar in 3600 x 1200 mm, en platen in dikte 6 mm zijn verkrijgbaar in 2600 x 1200 mm, 3600 x 1200 mm en 3200 x 1500 mm. Alle platen kunnen op maat gesneden worden om te voldoen aan projectspecificaties.